Opgeleefde Heren 2 wint ruim

Na enkele verloren wedstrijden was er eindelijk weer winst voor de Heren 2 van De Grunte. De nummer 5 op de ranglijst kwam op bezoek in Hardenberg en werd met maar liefst 14-3 opzij gezet.

Het was Jan-Henk Dubbink die de in de eerste minuut van de wedstrijd de score wist te openen. Nog geen vijftien seconden later werd het via Mischa Bouwhuis zelfs al 2-0. De heren spelen sterk en komen tegen het einde van de 1e periode op 3-0 door wederom Jan-Henk Dubbink. Net voor het einde van die periode is het via een manmeersituatie het Ravijn wat iets terug weet te doen en de stand op 3-1 zet.

In de tweede periode krijgt De Grunte een manmeersituatie, maar weet deze in eerste instantie niet af te ronden. De tweede echter wel en is het Rolf Albring die de 4-1 tegen de touwen schiet. De Grunte doorstaat enkele aanvallen van het Ravijn, maar heeft geen antwoord op wederom een manmeersituatie, 4-2. Jan Bruins doet nog een duit in het zakje in de tweede periode en scoort de 5-2. Een mooie voorsprong is genomen die in de 3e periode flink toeneemt en de winst veilig stelt. Met 11-2 word er gerust.

De vierde periode verloopt rustig, de wedstrijd is gespeeld en beide teams weten nog een keer te scoren. Een welkome overwinning voor de Heren 2 die de punten momenteel goed kunnen gebruiken. Over twee weken staat een uitwedstrijd tegen de hekkensluiter op het programma. De uitgelezen kans om afstand te nemen van de onderste regionen.

Auteur: Mathieu Meerlo