Opdracht trainerscursus: ‘Mijn activiteiten op de Nachtmarathon’

In de nacht van 24 op 25 februari 2012 is er in zwembad de Marsch de nachtmarathon zwemmen gehouden georganiseerd door de Grunte. Deelnemers waren:

  1. De Lhee uit Gramsbergen,
  2. de IJssel uit Deventer,
  3. Swol 1894 uit Zwolle,
  4. DedemsvaartAC uit Dedemsvaart met 2 teams,
  5. ZPC de Hof uit Markelo/Goor
  6. Hera 11 uit Raalte en
  7. natuurlijk was De Grunte ook aanwezig met 2 teams.

In totaal deden er zo’n 100 zwemmers mee.Om ongeveer 18.30 uur moesten de zwemmers aanwezig zijn en kregen uitleg over de nacht. Het startschot voor de eerste zwemmers werd gegeven om 19.00 uur. Elke 10 minuten werd er gewisseld van zwemmer. De club die de meeste meters had gezwommen, kreeg een prijs. Om 6.50 uur moesten de laatste zwemmers hun meters zwemmen. Hierna werden de meters (kilometers) geteld, en DedemsvaartAC 2 werd de winnaar met precies 55.000 meters. Ofwel 55 km! Het was een zeer geslaagde nachtmarathon, die waarschijnlijk volgende jaar ook weer zal worden gehouden, met hopelijk net zoveel zwemmers of meer! Van het inschrijfgeld door de zwemmers wordt EUR 500.00 aan KIKA gedoneerd. Voor foto’s van de nachtmarathon zie het kopje FOTO’S.

Ik volg de trainerscursus via de Grunte en mocht deze opdracht doen voor de cursus. Hierbij moest ik assisteren bij een activiteit binnen de vereniging. De keuze is gevallen op de nachtmarathon. Als ploegleider, speaker en overige werkzaamheden was ik hier aanwezig. Ik vond het een uitdaging om de hele nacht aanwezig te kunnen zijn en zwemmers te begeleiden. Het was een superleuke nacht, de sfeer was geweldig! Ik zou zeggen voor volgend jaar: IK DOE WEER MEE!!

Anja Leideman