Oorkondes en sterke PR’s tijdens de Overijsselse Sprintkampioenschappen

Negen deelnemers van De Grunte mochten zaterdag en/of zondag strijden in Zwolle voor de Overijsselse kampioenschappen. Het was een zware strijd, met helaas geen podiumplekken voor De Grunte. Wel mochten we enkele oorkondes (4de, 5de en 6de plaats) mee naar huis nemen!

Abe Pasop bemachtigde zelfs vijf oorkondes! Op de 50 en 100 schoolslag behaalde hij een mooie 5de plek! Op de 50 en 100 vrije slag behaalde hij de 6de plek en ook op de 100 wisselslag wist hij deze plek te bemachtigen! Het focussen op zoveel starts ging Abe goed af! Hidde de Jonge wistten in deze wedstrijd mooie PR’s te behalen op 50 en 100 vlinderslag. Het scheelde weinig of Frank Meier had het podium wel betreden, hij behaalde een mooie 4de plek op de 50 vrije slag bij de senioren! Niek Eisink en Lotte Aufderhaar mochten De Grunte vertegenwoordigen op de rugslag! Lotte behaalde een PR op de 50 rugslag en behaalde daarmee een oorkonde (5de plek). Naast Abe mochten ook Joas Norden en Meike Hultink De Grunte vertegenwoordigen op de schoolslag! Joas wist een mooie PR te halen op de 50 schoolslag en Meike op de 100 schoolslag, waardoor ze 6de van Overijssel werd op deze slag! Liz Wiersma mocht tegen haar leeftijdsgenoten strijden met de 50 vrije slag, dat deed ze goed, ze wist in de buurt van haar PR te zwemmen! Anna Jansen, onze jongste deelnemer wist flinke PR’s te halen op de 100 vlinderslag, 100 schoolslag en 100 wisselslag!

De meeste Grunte deelnemers konden zich in deze wedstrijd focussen op 1 of 2 slagen! We kunnen terugkijken op twee mooie dagen waarin De Grunte 8 oorkondes mee naar huis mocht nemen!