NK limieten voor Robin Leideman

Afgelopen zaterdag werd er een limietwedstrijd in Drachten georganiseerd. Het lange baan seizoen is geopend, dit was een mooie kans voor de zwemmers om te wennen aan het 50 meter bad.

Kim Leideman beet het spits af. Nooit eerder had ze in een 50 meter bad gezwommen. Ze deed het prima op de 100 meter schoolslag. Met een tijd van 1.31.06 zat ze slechts een seconden boven de NK limiet. Ook op de dubbele afstand, 200 meter zette ze een mooie tijd neer. Melissa de Lang heeft al wat wedstrijden in 50 meter bad achter de rug dit seizoen. Ze wist wederom al haar 3 afstanden haar tijden te verbeteren. Chantal Meyerink zwom 3 pr’s en een clubrecord op de 100 meter schoolslag. Ze miste met één seconden de NK limiet op deze afstand. Lianne Plas kwam uit op de 100, 200 en 400 meter borstcrawl. Ook zij verbeterde al haar beste tijden. Ze zwom naar Overijsselse limieten op de 100 en 200 meter. Het jongere zusje Jasmijn mocht starten op de 100 meter. Ze bleef keurig één seconden boven haar beste 25 meter bad tijd steken, ze zette een knappe 1.14.90 seconden neer.

Jelle Dekker zette de meest verrassende prestatie van de dag neer. Na een mooie 2.25.69 op de 200 meter rugcrawl, kwam er een prachtige 1.05.68 op de 100 meter op de klokken. Hiermee zat hij slechts 0.2 seconden van de NK limiet af. Dat beloofd wat voor de komende wedstrijden. Robin Leideman had zich afgelopen NK in januari geplaatst voor de 200 meter vrije slag. Afgelopen zaterdag zwom hij niet alleen deze limiet, maar voegde hij gelijk een startbewijs voor de 100 meter vrije slag erbij. Hij zette een goede 1.00.08 neer.

Brons voor Rens

In Hardenberg werd 19 maart een minioren circuit georganiseerd. 5 miniorenzwemmers van De Grunte namen deel. Grootste verbetering kwam op naam van Rens Minke, hij verbeterde flink zijn persoonlijke record op de 100 meter rugcrawl. Hij was goed op dreef want ook op de 100 meter vrije slag zwom hij naar een dik pr wat resulteerde in een mooie bronzen medaille. De overige zwemmers Kim Bakker, Yente Hallink, Eline Pullen en Daan Tangenberg zwommen allen één persoonlijk record. Kim en Yente kwamen nog dicht bij een podiumplaats met hun 4e plek.