NK limieten voor Jesse en Myrthe

Zaterdag 21 december werd er in Nijverdal een limietwedstrijd georganiseerd. 17 zwemmers van De Grunte namen hieraan deel. Er werd wederom weer uitstekend gepresteerd, maar liefst 27 van de 34 starts eindigden in een persoonlijk record.

Jesse Zweers wist op de 100 meter vrije slag zijn 3e limiet voor het NK junioren te zwemmen. In een prima opgebouwde race werd zijn eindtijd 1.04.94. Robin Dekker zwom een clubrecord op de 200 meter rugcrawl in een tijd van 2.30.62. Lotte Breukelman zwom het grootste persoonlijk record van de dag, op de 100 meter vlinderslag gingen maar liefst 12 seconden van haar beste tijd af. Eerste plaatsen waren er voor Lyanne Eilander en Chantal Meyerink, beiden op de 100 meter schoolslag. Kim Leideman en Laura Dekker, de jongste deelnemers, zwommen voor het eerst de 200meter wisselslag. Met de tijden 3.39.81 en 3.50.10 hebben de meiden het prima gezwommen.

Tijdens de Martinez Cup te Amsterdam zwom Myrthe Meier op de 400m vrije slag een uitstekende tijd en een ruime persoonlijk record van maar liefst 32 seconden naar 4.54.63. Met deze tijd wist ze haar 5e NK limiet binnen te slepen.

In Vriezenveen werd voor de minioren zwemmers van De Grunte een swimkick georganiseerd. Het betreft een medaille wedstrijd en dat maakt het voor de jonge zwemmers extra spannend. Gouden medailles waren er voor Ismay (3x) en Leyona (2x) Lichtendonk en voor Rens Minke(1x). Stan Minke mocht op de 25m vlinderslag een bronzen medaille ophalen. Ian van der Pal werd op de 50m vrije slag 3e in een tijd van 54.23 seconden. Ook de estafette team bestaande uit Lieke, Ian, Stan en Ismay tikten als 3e aan. Vince van der Pal wist zijn alle 3 de afstanden in ruime persoonlijk records af te sluiten.

Auteur: Chantal Meyerink