NJJK Eindhoven Lange Baan

Vince van der Pal mocht deelnemen aan het NJJK met drie afstanden, verdeeld over de zaterdag en de zondag.

Zaterdagochtend mocht hij het spits afbijten met de 100 meter vrije slag onder leiding van Jelle Dekker die hem dit weekend coachte. De eerste 50 meter ging Vince prima van start en zette hij een persoonlijk record neer van 28.42. De tweede helft liet hij wel iets verval zien maar liet Vince wel een prima tijd zien van 1:00.42.

’s Middags mocht Vince op voor de 200 meter vrije slag. Daar werd de lat voor Vince nog wat hoger gelegd gezien de tijd die hij in de ochtend had gezwommen en op sterk advies van Sepp, op afstand aanwezig, om zijn benen te scheren waardoor hij minder weerstand zou hebben in het water. Zo, dit werd dus geregeld!

Daar Vince met een bonustijd voor deze afstand was ingeschreven, ging hij ook lekker deze 200 meter in en eindigde hij in een prima tijd van 2:15.50 waarmee hij zijn PR op de lange baan met 6 seconde heeft verbeterd.

Zondagochtend weer naar de start voor de 50 meter vrije slag. In een vol zwembad namen Hillet en Jelle Dekker samen met Vince de tactiek door. En dat heeft geholpen!! Vince liet op dag 1 zien dat hij in vorm was maar liet dit zeker zien deze zondag. Zijn start was niet supersnel maar hij maakte dit ruimschoots goed met zijn onderwaterfase en break-out. Hij sprintte een fantastische 50 metertijd van 26.40 naar plaats 7 van Nederland in zijn leeftijdscategorie.

Een prachtige eerste NJJK voor Vince en zijn begeleiders waarbij de achterban van ZPV De Grunte enorm met hem meeleefde.

Foto: Vince, Jelle en Hillet