Nieuw seizoen & nieuwe website!

Ja ja, je ziet het goed. De website ziet er anders uit! Eind seizoen 2020-2021 hebben we het besluit genomen om groot onderhoud aan onze website te verrichten. Daarbij hebben wij de zowel de ‘motor onder de motorkap’ als ook de voorkant onder handen genomen.

In de afbeelding hieronder zie je onze website door de jaren heen.

Voorbeelden van onze websites
Links boven: website onderhouden door Alwin Huiskens en Richard van Dijk (t/m 13-6-2011).
Links onder: website onderhouden door Roy Tettero en Jos Plas (13-6-2011 t/m 31-07 2022).
Rechts: de vernieuwde website sinds 02 augustus 2022 ook onderhouden door Roy en Jos.

De nieuwe motor

Na meer dan 11 jaar live te zijn geweest en gemaakt in een eigen Content Management System (CMS), was het zover om de ‘vorige’ site van een nieuwe ‘motor’ te voorzien. De voordelen van een eigen CMS zijn door de tijd ingehaald. De indertijd bedachte methoden worden steeds minder ondersteund. Als er nieuwe functionaliteit moest komen, dan moest de Webmaster dit programmeren.

Het nieuwe CMS is WordPress geworden. Grootste voordelen van dit systeem zijn onder meer, dat het gratis is, open source (wordt continue door de gemeenschap onderhouden), eenvoudig in gebruik, zoekmachine vriendelijk en bovenal goed beveiligd. Ook mensen met een handicap worden beter ondersteund. Screenreader support is standaard aanwezig.

Veranderingen

Daarnaast heeft de website een fris nieuw uiterlijk en is deze tevens geoptimaliseerd voor mobiele apparaten. Je vindt zo’n voorbeeld bij de foto’s in fotoalbums. Een foto kun je aan de hand van een download-icoon gelijk downloaden. Eveneens is het delen van nieuwsberichten vereenvoudigd aan de hand van onderstaande iconen:

Voorbeeld van gebruikte social media iconen met als doel om een bericht te delen.

Dat brengt ons naar het volgende punt. Voorheen werden de uitslagen van Wedstrijdzwemmen op de website geplaatst en opgeslagen. Dit is nu niet meer het geval. Per wedstrijd word je naar de juiste uitslag geleid. Hiermee waarborgen we de privacy van de leden. We zijn geen beheerders meer van persoonlijke data in de vorm van lxf bestanden op onze site. Voor de Waterpoloërs veranderd er niets. Zij waren al gewend, dat het programma en uitslagen van de website van de KNZB worden gehaald. Soortgelijks wordt dus nu ook gedaan voor de wedstrijdzwemmers.

Begrip gevraagd

Nog niet alles is uitgetest en er zullen dus mogelijk nog fouten op de site aanwezig zijn. Hiervoor vragen wij jullie begrip. Mocht je een fout (met melding) tegenkomen, laat het ons dan even weten door een mail te sturen naar webmaster@degrunte.nl. Wij hebben de site van initiële vulling voorzien. Dit hebben we gedaan vanuit onze “vorige” website.

Webmasters, Roy Tettero & Jos Plas