Mooie prestaties voor De Grunte in Hengelo

Afgelopen zaterdag werd er een minioren-junioren wedstrijd in Hengelo georganiseerd. 11 zwemmers van De Grunte namen deel. Er werd goed gezwommen, met een paar opvallende verbazingwekkende mooie prestaties.

Zo begon het programma goed doordat Kim Bakker in een mooie PR 1e werd op de 100 meter schoolslag. Ook Lotte Aufderhaar en Eva Havelaar wisten hun persoonlijk record fors aan te scherpen. Eline Pullen werd in haar leeftijdsgroep nét 4e. Wel zwom ze een mooie PR. In programma 2 was het raak voor Ian van der Pal, hij wist zilver te bemachtigen op de 100 meter wisselslag. Even later wist hij zelfs het goud te behalen op de 50 meter vlinderslag. Zijn tijd was misschien wel de beste prestatie van de dag. Hij zwom naar een geweldige 31.56 seconden. Eline Hendriks was de jongste deelnemster, ze zwom dapper voor de eerste keer een 200 meter wisselslag en werd 2e. Ook op de 50 meter vrije slag eindigde ze in de top-3. Dit keer werd het een bronzen medaille.

Kim, Lotte en Eva kwamen daarna aan de start voor de 50 meter vlinderslag. Ook hier werd er sterk gezwommen. Eva werd 6e, Kim 4e en Lotte knap 3e. Bij de oudere leeftijdsgroep werd Eline 5e en Lieke Reinders 6e. De 100 wisselslag wist Kim weer een podiumplek te behalen, ook hier werd het een bronzen medaille voor De Grunte. Dyon Kikkert zwom voor het eerst een prima 50 vlinderslag, en Fabienne Fransen dapper een 100 meter. Ze zwom naar een mooie tijd. Tot slot kwam de grootste tijdsverbetering op naam van Luuk Tangenberg. Hij wist op de 400 meter vrije slag maar liefst 82 (!!) seconden van zijn beste tijd af te halen, knap gedaan Luuk!

Foto: Ian van der Pal, goud op de 50 meter vlinderslag