Mooie prestatie Vince van der Pal op NJJK Eindhoven

In het Pieter van den Hoogenband bad te Eindhoven werden van 13 tot en met 16 december 2018 de Nederlandse Junioren & Jeugd Kampioenschappen korte baan gehouden. Namens ZPV De Grunte mocht Vince van der Pal deelnemen op drie afstanden.

Vrijdag ochtend 14 december mocht hij starten op de 200 vrij. Deze afstand had hij een week voor de kampioenschappen nog gezwommen in Zwolle, waarbij hij zijn limiet voor het NJJK heeft behaald. Aan de start had hij dus niets te verliezen. Voldoende kansen en mogelijkheden, maar het lukte hem niet dit om te zetten naar het gewenste resultaat. Hij eindigde boven zijn inschrijftijd.

Zaterdag ochtend 15 december kwam hij uit op de 50 vrij. In de voorronde moest hij zijn kunnen laten zien om verzekerd te zijn van deelname in de finales die middags gezwommen werden. En dat Vince er klaar voor was liet hij zien. Hij werd gedeeld 5e in de voorronde en was verzekerd van een heel mooie startpositie in de finales. De finale naderend, bleef hij de zenuwen de baas en verscheen ontspannen aan de start. Ook nu bleef hij in de voorhoede zwemmen en eindigde op een prachtige 4e plaats van Nederland.

Zondag ochtend 16 december kwam zijn laatste afstand, 100 vrij, aan bod. Ook hier werd gestart met een voorronde naar de finales toe. Het deelnemersveld in zijn leeftijdscategorie is groot en ligt qua tijden dicht bij elkaar. Vince kan zich niet permitteren hier wat te laten liggen, alles moet kloppen. Mindset, start en opbouw van de race. In 58 honderdsten boven zijn inschrijftijd eindigde hij in een 56.85. Deze tijd bleek niet voldoende te zijn voor deelname aan de finales.

Foto: Links Vince, rechts trainer Jelle Dekker.

Auteur: Hillet Dekker