Miniorenzwemmers sterk bij Swimkick

Afgelopen zaterdag werd er in Dedemsvaart de tweede ronde van de swimkick wedstrijd georganiseerd. Opvallend was dat álle afstanden die gezwommen werden, eindigden in een persoonlijk record!

Voor Dyon Kikkert was het zijn eerste wedstrijd. En dat deed hij met verve. Hij zwom hard op de 25 meter borstcrawl, maar ook op de 25 meter schoolslag. Beide afstanden werden beloond met verdienstelijk goud. Fabiënne Fransen deed het ook keurig op de 25 meter afstanden. Ze noteerde twee mooie tijden en mocht goud en zilver in ontvangst nemen. Jasper Dijkstra is een van de jongste zwemmers van De Grunte. Hij zwom naar een mooie 3e plek op de 25 meter borstcrawl. Elina Hendriks zwom haar 2e wedstrijd. In het grote deelnemersveld van ruim 20 zwemmers wist ze op de rugcrawl als 4e te eindigen, en op de vrije slag werd het zelfs goud! Ze zwom naar een knappe tijd van 21 seconden. Marij Abbink zwemt al wat langer wedstrijden. Ze zwom naar mooie PR’s en werd net 4e op de 100 meter vrije slag. Roos Jongsma ging hard op de 50 meter vrije slag. Ze dook voor het eerst onder de 50 seconden. De heren Ruben Dijkstra en Walter Dijk staan bekend om hun mooie techniek van het zwemmen. Dat ze daarbij ook hard kunnen zwemmen bewezen ze zaterdag. Ruben werd 2e op de 50 meter schoolslag en 1e op de 50 meter vrije slag. Walter werd met een dikke PR knap 3e op de 50 meter vrije slag en 1e op de 100 meter vrije slag.

Tot slot zwom De Grunte een 4 x 50 wisselslag estafette, hierin had Roos nog een flinke aandeel door de borstcrawl nog 2 seconden sneller te zwemmen dan haar individuele PR tijd. Helaas besloot de jury het team de diskwalificeren. Met 10 medailles en alle PR’s kan het team tevreden terugkijken op een geslaagde wedstrijd.

Auteur: Chantal Meyerink