Matchday voor de Dames

Vandaag was het weer matchday voor de dames van De Plons/De Grunte, nu weer op de oude vertrouwde zaterdag.Vandaag gaat de reis naar Stiens.

Na goed teamoverleg in ons hoekje, stelde Marian zich beschikbaar als keepster. De wedstrijd begon goed. Al snel werd er een doelpunt gemaakt door Nikee. Daarna kregen we twee strafworpen tegen, waarvan eentje keurig werd gestopt door Marian en de ander werd naast gegooid. Ondanks dat bleven we scherp, en eindigden we de periode met een ruime voorsprong van 0-6. De doelpunt werden gemaakt door Evelien, Michelle Hilde en Lyan.

De 2e periode begon minder met een strafworp tegen wat eindigde in ons eerste tegendoelpunt, 1-6. In deze periode ging het gelijk op met verschillende U20’s over en weer. Vervolgens maakte Bo vol trots haar eerste doelpunt van het seizoen (de tweede werd snel opgevolgd). Eindstand tweede periode 3-8.

In de derde periode ging het minder voortvarend; veel kansen werden gemist o.a. door goed keeperswerk van Middelsé-Skelp. Tussenstand na derde periode 4-10.

In de laatste periode kregen we het even benauwd. Onze tegenstanders werden strijdlustiger, en wisten de stand terug te brengen naar 7-10. Gelukkig wisten we de drie punten mee te nemen naar huis met een eindstand van 7-12!

Terugkijkend op de wedstrijd zijn er mooie zwemacties gemaakt, goed samengewerkt en belangrijkste van alles: goede sfeer!

Volgende week zaterdag hebben we weer een thuiswedstrijd om 19:00 uur in de Swaneburg!