Lianne Plas Regio Oost kampioen

De zusjes Lianne en Jasmijn Plas namen 7 mei deel aan de Regiowedstrijd in Nijmegen. Deze wedstrijd stond in het teken van de lange afstanden. De snelsten van Overijssel en Gelderland mochten aan de start verschijnen.

Beide dames kwamen aan de start voor de langste afstand van de dag ; de 1500 meter vrije slag. De jongste, Jasmijn, mocht het spits afbijten. In een mooie verdeelde race zette zij een prima tijd van 22 minuten en 4 seconden neer. Ze werd daarmee 4e. Daarna was Lianne aan de beurt. Ze opende de eerste 400 meter keurig, en kon deze lijn goed doortrekken. Met een eindtijd van 21 minuten en 11 seconden mocht ze in haar leeftijdscategorie het goud in ontvangst nemen!

8 podiumplekken in Hengelo

Afgelopen zaterdag namen 21 deelnemers van De Grunte deel aan de minioren-junioren wedstrijd te Hengelo. De junioren zorgen voor podiumplaatsen, terwijl de minioren voor aanzienlijk meer persoonlijke records zorgden.

Bij de oudste zwemmers deed Robin Leideman met 1 zilveren en 2 bronzen medailles goede zaken. Hij zwom een mooie PR op de 100 meter wisselslag. Nathanael Mulder, Daan Tangenberg en Vince van der Pal draaien een uitstekend zwemseizoen. Dit bewezen ze zaterdag wederom door 3 PR’s te zwemmen. Bij de junioren-meiden konden er maar weinig PR’s genoteerd worden. Wel zwom Kim Leideman naar het goud op de 50 meter schoolslag, op dezelfde afstand werd Lyanne Eilander tweede. Jasmijn Plas zwom dezelfde tijd als de nummer drie op deze afstand, echter besloot de jury dat Jasmijn 4e werd en daardoor het podium niet geheel geel mocht kleuren. Jasmijn werd wel knap 2e op de 200 meter vrije slag. Laura Dekker werd 3e op de wisselslag.

De 8e medaille kon op naam van Kim Bakker gezet worden, ze werd knap tweede op de 100 meter schoolslag. Ze deed het zaterdag goed met twee mooie PR’s. Een 4e plaats was er voor Lotte Aufderhaar, die op de 200 meter vrije slag een keurige tijd liet noteren. Anouk ter Horst deed het ook prima, ze dook voor het eerst onder de 2 minuten op de 100 meter schoolslag. Net als Tom Schotkamp, wist ze ook met de tussentijd op 50 meter haar PR te verbeteren. Grote PR’s konden ook door Eline Pullen en Michelle Mulder genoteerd worden. Rens Minke zwom voor het eerst een 200 wissel, en dook voor het eerst onder de 1.30 seconden op de 100 meter vrije slag. Hij werd op beide afstanden prima 5e.

Auteur: Chantal Meyerink