Leideman en Dekker presteren goed op OKLB

Op 18 en 19 mei werd deel 1 van de Overijsselse Kampioenschappen Lange Baan gezwommen te Hengelo.

Zaterdag kwamen namens ZPV De Grunte aan de start; Lotte Aufderhaar en Laura Dekker. Lotte mocht vroeg in het programma van start op de 200m vrije slag. Ze had een mooie race opbouw en eindigde met een klein persoonlijk record op plaats 11. Laura startte aan het eind van het programma met 50m vlinderslag. Voortvarend ging zij, totdat de laatste paar meters wel erg zwaar werden. Voor haar plaats 15..

Zondag mochten zes zwemmers van start, t.w. Taco Hengstman, Lianne Plas, Robin Leideman, Luca Aufderhaar, Jelle Dekker en Lotte Aufderhaar. In de series werd er gestreden om de snelste tijd. Prachtig om te zien hoe zwemmers met elkaar de strijd aangaan. Podiumplaatsen waren er voor Robin op de 50 en 400m vrije slag en Jelle op de 100m vlinderslag. Beide 3e plaatsen.