Landtraining bij ZPV De Grunte

Sinds januari 2017 wordt in de gymzaal van de Prof. Waterinkschool aan de Gramsbergerweg 50a in Hardenberg de landtraining van de wedstrijdzwemmers van ZPV De Grunte verzorgd.

Dit is gebeurd na verzoek hierom vanuit zwemmers en trainers. In december vorig jaar heeft Linda Huisjes (Fysiotherapie De Haere, Hardenberg en hoofdtrainster De Dinkel, Denekamp) een avond met uitleg over gezondheid en zwemmen en een voorbeeld van landtraining gegeven. Deze was drukbezocht en kreeg enthousiaste reacties. Na de inschrijving van zwemmers en het vastleggen van de locatie werd in het nieuwe jaar eindelijk gestart met de trainingen.

Ze worden gegeven op dinsdagavonden. Vanaf 18:15 kan worden omgekleed en rond 18:30 wordt gestart. Om 19:30 is de training klaar en gaan een aantal zwemmers door naar De Slag. Deelnemers zijn zwemmers van de A-, jeugd- en speedo-selectie vanaf de leeftijd van 10 jaar.

Gebruik van gymschoenen (geen zwarte zolen!) is nodig, een eigen matje is handig om mee te nemen. Zij trainen samen en krijgen oefeningen ter bevordering van kracht, uithoudingsvermogen, houding, rompstabiliteit en algehele conditie, welke je weer nodig hebt voor het wedstrijdzwemmen. Onder leiding van trainers Sepp Kalter, en soms Hillet Dekker, krijgen zij een gevarieerd programma, dat uit verschillende vormen bestaat. Warmlopen en inzwaaien ter voorbereiding, met vaak hierna een circuit met snel opvolgende oefeningen. Deze zijn inspannend, soms zwaar en vermoeiend, maar worden gewaardeerd door alle deelnemers. Met de verschillende leeftijden wordt rekening gehouden, door bijvoorbeeld het aantal keren opdrukken aan de leeftijd te koppelen. Tegen het einde van het uur is soms gelegenheid voor een kort spel om op plezierige wijze de training af te sluiten.

Er zijn momenteel 14 vaste deelnemers, 7 heren en 7 dames. Zij hebben zich vooraf aangemeld en betalen een aanvullend bedrag van Euro 5,00 per maand via het lidmaatschap. Incidenteel doen anderen mee, hiervoor wordt een eenmalig bedrag gevraagd van Euro 1,50 per keer.

Er is nog ruimte voor zwemmers om in de komende periode mee te doen. Als je het leuk en nuttig vindt, kan je dit laten weten aan de trainers en je aanmelden via ledenadministratie@degrunte.nl. Als je incidenteel een keer mee wilt doen, geef dit graag even aan bij de trainers. Dan geven zij dit door en kan er rekening mee worden houden.

Namens trainers en zwemcommissie, Eric Havelaar