Kans op lijfsbehoud minimaal na verlies tegen de Houtrib

De waterpoloërs van De Grunte zijn de afgelopen weken in een spannende strijd beland met Losser, Zignea en Triton Putten. Het bewees zichzelf een slechte dienst door de uitwedstrijd in Lelystad tegen de Houtrib te verliezen. De afgelopen twee wedstrijden werden nog in winst omgezet waardoor het vertrouwen en de hoop op een goed einde van de competitie in leven gehouden werd.

Met versterking van Sam Bekman in het team van De Grunte, trad het rond de klok van 19.40 aan in Lelystad. De Houtrib begon sterk met een goed schot in de hoek geschoten. Keeper Mathieu Meerlo wist redding te brengen. In de tegenstoot was Ruud Wesselink wel succesvol in de afronding, 0-1. Met een prachtige backhand in de kruising was het echter al snel weer gelijk,1-1. De voorsprong was zelfs daar voor de Houtrib nadat zij een man-meer situatie uitspeelden. De 3-1 laat ook niet lang op zich wachten. Ruud Wesselink kan nog voor het einde van de 1e periode de aansluitingstreffer maken, 3-2. De gelijkmaker is zelfs binnen 10 seconden in de tweede periode een feit. Het vertrouwen weer daar. De Houtrib zet goed aan en weet eenvoudig uit te lopen naar 5-3. Nadat ze een man-meer situatie niet weten te scoren, doet De Grunte dat in de tegenaanval wel via Rick Edelijn. Beide teams scoren nog éénmaal in deze periode wat de stand tot 6-5 brengt. Gelegenheidscoach Rik Bouwhuis spreekt het team verder moed in om door te zetten.

De derde periode brengt echter weinig goeds. Vele arbitrale beslissingen in nadeel van De Grunte zorgen voor veel kansen voor de Houtrib. Zij spelen dit slim uit en zetten een grote stap naar de overwinning in deze wedstrijd. Ze lopen snel uit naar een comfortabele 11-5 voorsprong. Het zal tot de laatste seconden van de derde periode duren dat Wouter Scholten wat terug kan doen voor De Grunte, 11-6. De Grunte herpakt zich enigszins en scoort in de laatste periode nog enkele keren. Het is echter de Houtrib wat slordig met haar kansen omgaat en enkele goede kansen gepakt ziet worden door Mathieu Meerlo. De winst komt er echter niet meer door in gevaar voor de Houtrib. Zij winnen verdient dit duel.

Voor De Grunte rest nog een theoretische kans op lijfsbehoud. Ze zullen daarbij alle resterende wedstrijden in winst moeten omzetten en hopen op misstappen van de concurrerende teams.