Kampioenen? Ja, kampioenen!

Einduitslag competitie 2013 – 2014; bron: KNZB

Afgelopen zaterdag, 29 maart 2014, zwom de Grunte de laatste ronde van de competitie. De Grunte had alle rondes van de competitie in de top drie meegedraaid. Na een uitmuntende vierde ronde, hoefde zij nog maar 21.43 seconden in te halen om kampioen te worden van de eerste klasse, regio oost.

Daar zaten we dan, met ons allen. 46 zwemmers in geel/zwart gekleurd. Voor de wedstrijd werden we streng toegesproken door de oudste dames van de ploeg. We moesten allemaal ons stinkende best doen als wij een feestje wilden. En bij het woord feestje was ons doel duidelijk, knallen! De jongens en de meiden van de Grunte gingen tot het uiterste. De ene persoonlijk record naar de andere werd uit de boeken gezwommen. We gingen hard, heel hard. Maar was het genoeg?!

En toen kwam het lange wachten. Onze punten waren al geteld, het wachten was op de huidige nummer één. Om het leed van het wachten te verzachten, zijn wij met ons allen een lekker patatje gaan eten. Daarna was het wachten echter nog niet voorbij, nadat de patat op was gingen onze nagels er aan. We bleven elkaar steeds zeggen dat wij niet alvast te blij moesten zijn, want het kon toch ook nog steeds mis gaan. Na lang, heel lang telefoneren, kwam Wouter eindelijk het verlossende woord brengen. Ze hadden geteld, gecheckt en nog een keer gecheckt. En hadden een voorlopige, voorzichtige uitslag. We hadden ongeveer 30 seconden ingehaald op de toen, niet meer, huidige eerste. Dit werd enthousiast ontvangen, de afgekloven handen gingen voor elkaar, op elkaar. Want ja, we waren zo goed als KAMPIOEN!

De rest van de avond keek ik constant op de ranglijst van de KNZB. Het duurde lang voordat de gegevens van het andere team werden ingevoerd. Die wilde natuurlijk niet toegeven dat zij haar koppositie moest inleveren. Begrijpelijk, heel begrijpelijk! Maar rond 23.00 u zaterdag avond vond ik een langere, veel langere ranglijst op de site van de KNZB. Ik durfde bijna niet te kijken, maar daar stond het toch echt… Ja lieve mensen, DE GRUNTE IS KAMPIOEN !! En toen zong ik, zachtjes bij mijzelf, nog een keer die korte, alles omvattende vier zinnen:

Daar in het stromende zwembad…

Van ons mooi Hardenberg.

Zwemt een club: ‘t is de Grunte.

Zij zijn beeeeeeeresterk!

Auteurs: Chantal Meyerink & Laura Wesselink