Jorian Kiela grootverdiener op Overijsselse B Kampioenschappen

Afgelopen weekend werd er in Zwolle de Overijsselse B kampioenschappen gehouden. 16 zwemmers van De Grunte hadden zich hiervoor geplaatst. Onder leiding van Anja Leideman zwom de groep naar mooie prestaties en werden er heel wat medailles op de wal gesleept. In totaal werd er maar liefst 30 keer een podiumplaats behaald.

Jorian Kiela had hier het grootste aandeel in. 8 keer beklom hij de startblokken en 8 keer zwom hij naar mooie PR’s. Extra PR’s haalde hij ook nog binnen op de tussentijden bij de 100 meters. Vooral de 30.88 seconden op de 50 meter vlinder was van grote klasse. Hij ging huiswaarts met 3 keer goud, 3 keer zilver en 1 keer brons. In dezelfde jaargang zwemmen Chiel Bouman en Nathanael Mulder. Chiel zwom ook al zijn afstanden naar mooie PR’s, hij behaalde knap zilver op de 50 meter vrije slag. Nathanael zwom naar PR op de 100 rugcrawl en 50 schoolslag. Daan Tangenberg is junior 1, voor hem was dit een nieuw toernooi. Hij mocht op alle sprintafstanden starten en zwom naar 4 dikke PR’s. Hij werd 7e op de 50 meter schoolslag.

Ook bij de dames werd er goed gescoord. Zo debuteerde ook Alyssa Eilander en Eline Pullen als junior 1 op dit toernooi. Ze zwommen naar mooie PR’s waarbij vooral de 50 meter vrije slag van Alyssa opviel. Een 35-er is een knappe tijd. Hun inzet werd beloond op de 50 meter schoolslag. Ze mochten samen het podium beklimmen, Eline werd 2e en Alyssa 3e. Bij de junioren 2 kwamen Kim Leideman en Marit van Dalen aan de start. Kim krabbelt naar een enkelblessure steeds meer omhoog, ze zwom dit weekend prima 2 PR’s en had grote aandeel in de estafettes. Marit zwom naar PR op de 50 meter rugcrawl.

Laura Dekker en Jasmijn Plas zijn junior 3. Samen met de junior 2 dames zwommen ze knap naar brons op de 4 x 100 wisselslag estafette. Individueel zorgden de dames ook voor medailles. Zo zwom Laura Dekker vanuit de eerste serie naar zilver op de 50 meter schoolslag. Daar had ze een dikke PR voor nodig, het werd meteen de grootste verbetering van de dag. Ook op andere afstanden gingen heel wat seconden van haar beste tijd af. Vooral de 1.09 op de 100 meter vrije slag viel op.

Jasmijn Plas zwom met 1.08 naar goud op de 100 meter vrije slag. Op de zondag zette ook zij een dikke PR op de 50 meter schoolslag neer wat resulteerde in een bronzen medaille. Rosalie ter Buurkes valt onder de jeugd 1. Onder goede sfeer in het team zwom ook zij een prima toernooi. Ze mag met 6 PR’s, 1 keer goud op de 50 meter schoolslag, 2 keer zilver en 2 keer brons terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Met name de 50 meter afstanden zwom ze naar mooie tijden. Een jaar ouder zijn Lianne Plas en Jolien Pouwels. Jolien zwom alleen de zaterdag. Ze zwom naar PR op de 50 meter rugcrawl en werd 5e op de 100 meter schoolslag. Lianne Plas heeft op de A kampioenschappen haar beste slagen gezwommen. Afgelopen weekend zwom ze de afstanden waar ze nét niet de limiet op gehaald had. Dat ze wel dichtbij zit liet ze zien door maar liefst 5 keer de eerste plek te behalen. Op de rugcrawl afstanden zwom ze naar persoonlijke records. Melissa de Lang en Chantal Meyerink vallen onder de senioren. Chantal zwom met een PR op de 50 meter rugcrawl naar de tweede plek. Melissa zette mooie tijden neer op de 50 en 100 meter vrije slag, waar ze bij de 50 meter knap het goud op mocht halen. Ze werd daarnaast nog 2e op de 100 meter schoolslag en 3e op de 200 meter wisselslag.

Tot slot zwommen Melissa en Chantal samen met Rosalie en Lianne nog twee maal een estafette. Het is voor De Grunte lang geleden dat ze hierop medailles haalden. Dit weekend was het weer raak, de dames werden twee keer 3e!

Auteur: Chantal Meyerink