Jongste zwemmers ZPV De Grunte zwemmen Swimkick in Wierden

Afgelopen zaterdag hebben de jongste zwemmers van de Grunte gezwommen in Wierden. Voor 3 zwemmer was dit hun eerste ervaring met wedstrijdzwemmen. Voor hen was dit een goed begin van hun zwem carrière. Na uitleg van de coach kon de wedstrijd van start. Lotte Aufderhaar wist een gouden medaille op te halen voor de 25 meter rugslag met een mooie tijd van 26.54 sec. Haar clubgenoten Eva Havelaar en Anouk ter Horst gingen ook met een medaille naar huis. De jongste deelnemer van de Grunte, Marij Abbink wist zelfs 4 medailles binnen te slepen. Op de 25 vlinderslag een gouden, op de 50 vrij en de 50 rug een zilveren en met de estafette een zilveren. Dit deed ze samen met Eva Havelaar, Lotte Aufderhaar en Lienke Pouwels.

Lienke Pouwels zwom een mooie wedstrijd en ging naar huis met een zilveren en een gouden plak naar huis. OP de 50 m vrij wist zij een mooie tijd te halen van 55.73 sec.

Ook Marit van Dalen kan terugkijken op een goede wedstrijd. Ze werd 1e op de 50 m vlinder, 1e op de 50 meter rug en 1e op de 50 vrij. Alyssa Eilander kon naar huis met een paar mooie PR’s op haar naam.

Bij de jongens was Hermen te Velthuis de gelukkige winnaar van een aantal prijzen. Op de 25 vlinder een 3e plaats en op de 100 vrije slag ook een 3e plaats.

Verder gingen Silke Kuipers, Hermen te Velthuis, Lieke Reinders en Michelle Mulder met een mooie medaille naar huis op de 4x 25 meter schoolslag. Met nog een estafette op deze slag vielen Caithlynn Plaggenmarsch, Daan Tangenberg, Marit van Dalen en Tom Schotkamp ook in de prijzen. Lieke Reinders kon de best verbetering op haar naam schrijven binnen de Grunte, en wel op de 50 m vrij met een tijd van 50.20 sec. Alle zwemmers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde wedstrijd.

Auteur: Anja Leideman