Jeugdteams waterpolo pakken allen de winst

Op zaterdag 7 oktober kwamen alle jeugdteams van De Grunte in actie. Thuis kwamen de -11 en -15 in actie en uit mocht de -13 aantreden.

De start was er voor de -11 deze middag. Onder leiding van coach Ralf Veldhuis werd de eerste overwinning van het seizoen geboekt. In een spannende wedstrijd wist Sil Slagter in de allerlaatste periode, met nog maar 37 seconden op de klok, de 6-5 gescoord. Daarmee was de eerste overwinning binnen.

De -15 speelde tegen hun leeftijdsgenoten van WS Twente. Qua wisselspelers was laatstgenoemde sterk in het voordeel. Maar liefst 6 wisselspelers aan hun zijde tegenover 1 aan de zijde van De Grunte. Een bijzondere wedstrijd waarin de eerste twee periodes niet gescoord werd. Vrij uniek in deze sport. Maar in de derde periode was dat ineens volledig anders wanneer De Grunte uitloopt naar een 4-0 voorsprong. De woorden van de coaches Sam Bekman en Sem Blommendaal in de rust zijn goud waard. WS Twente doet nog wel iets terug met een tegendoelpunt maar kan niet voorkomen dat de 6- en 7-1 door de Grunte gemaakt word. Met een wedstrijd minder gespeeld staat de -15 op een knappe tweede plaats en behoudt het zijn ongeslagen status.

Rond dezelfde tijd kwam de -13 in actie tijdens hun uitwedstrijd in Almelo. Al snel wordt er een voorsprong van drie doelpunten genomen. De tegenstander, de Veene, weet nog iets terug te doen en komt tot 2-3. Daarna gaat het hard en scoort De Grunte veel doelpunten. Via Kai Bouwhuis en Luuk Rijstenberg word er knap uitgelopen tot een voorsprong van 2-11. Hierdoor is van spanning geen sprake meer in de 4e periode en kan De Grunte rustig uitspelen en wint het met maar liefst 3-13.

Auteur: Mathieu Meerlo