Jesse Zweers 3 maal Overijssels kampioen

8 minioren zwemmers van De Grunte waren zaterdag 3 november uitgenodigd voor de Overijsselse sprintkampioenschappen te Hengelo. Daar werd uitstekend gepresteerd.

Hanne te Velthuis begon met een 50 meter vlinderslag, in een tijd van 41.06 kreeg ze een verdienstelijke bronzen medaille. Ook op de 50 meter vrije slag was het zeer spannend, hier werd het ook brons voor Hanne in een tijd van 35.06. Leeftijdgenoot Maud Kuipers zwom een uitstekende race, het werd helaas nét geen 1e plaats, maar een mooie zilveren medaille.

Jesse Zweers was zeer op dreef zaterdag. Na een zilveren medaille op de vlinderslag in een tijd van 39.84, werd het goud op de 50 rug in 38.32, goud op de schoolslag in 42.78 én goud op de 50m vrije slag in 32.67 ! Een uitstekende prestatie voor deze gedreven zwemmer, waarmee hij ook al zijn persoonlijke records verbeterd heeft.

Ook Amylynn Zweers, Jasmijn Plas, Chiel Bouman, Jorian Kiela en Esmee Stroeve hebben menigte persoonlijke records uit de boeken gezwommen en mooie klasseringen gehaald in het Overijssels klassement. Tot slot werd er nog een 4×50 meter wisselslag gezwommen door de dames Amylynn, Esmee, Hanne en Maud. Alle dames gooiden hun laatste krachten eruit wat beloond werd met een mooie zilveren medaille.

De zwemmers kunnen trots terugkijken op een geslaagde middag!

Auteur: Chantal Meyerink