Jelle Dekker zwemt NK limieten

Zaterdag 17 december werd er in Vriezenveen een limietwedstrijd georganiseerd. Het was onder andere een laatste kans om limieten voor de Overijsselse kampioenschappen te zwemmen.

Jelle Dekker heeft de Overijsselse limieten wel binnen, hij heeft zijn doelen gezet op het NK in januari. Hij begon voortvarend op de 50 meter rugcrawl. Met een prachtige tijd van 27.70 zwom hij ruim onder de gestelde limiet. Later in de wedstrijd zwom Jelle de 200 meter rugcrawl. Met een PR van ruim 5 seconden zwom hij ook hier dik verdiend naar een NK limiet !! Gefeliciteerd Jelle. Jasmijn Plas greep net naast de Overijsselse limieten. Ze noteerde wel twee mooie tijden op de 100 het 200 meter vrije slag. De 100 meter dook ze voor het eerst onder de 1.10 seconden. Rosalie ter Buurkes kwam nog dicht bij de limiet op de 100 meter vlinderslag. Ze zwom naar een mooi PR van 1.19.61. Ook Vince van der Pal greep er net naast. Op de 50 meter rugcrawl werd het een dikke PR van 40.39 seconden.

Nathanael Mulder zwom de grootste verbetering van de dag. Op de 100 meter rugcrawl zwom hij maar liefst 13 seconden van zijn beste tijd af. Ian van der Pal was ook goed op dreef. Hij zwom 3 dikke PR’s. Jolien Pouwels deed het goed op de 100 meter vlinderslag. Ze dook voor het eerst dik onder de 1.30 met 1.27.70 seconden. Chiel Bouwman liet goed zwemmen zien op de borstcrawl, hij noteerde 2 mooie PR’s. Cornalijn Ramaker zwom deze wedstrijd voor het eerst o.a. de 50 meter vrije slag, een keurige tijd liet ze klokken van 35.80 seconden.

Auteur: Chantal Meyerink