Jelle Dekker zwemt naar titel

Afgelopen weekend stond er in Nijmegen de Regionale lange afstanden wedstrijden op het programma. Jelle Dekker, Robin Leideman en Jasmijn Plas wisten zich vanuit De Grunte hiervoor te plaatsen.

Zaterdag stond de langste afstand voor Jelle op het programma, de 1500 meter vrije slag. Jelle stond als 4e geklasseerd. Na een mooi opgebouwde race, onder leiding van coach Hillet, kwam hij tevreden het water uit. Niet alleen zwom hij een mooie tijd, ook was zijn race goed genoeg om de regionale titel binnen te halen!

Die flow nam Jelle mee naar de zondag. Daar startte hij voor de 800 meter vrije slag. Daar waar hij op de zaterdag als tussentijd al een persoonlijk record liet zien, moest het vandaag nog wel een tandje harder kunnen. Ook hier zat hij weer mooi in het ritme en werd het een prachtige tijd onder de 10 minuten op lange baan. Verrassend mocht hij ook op deze afstand het podium beklimmen, dit keer werd het zilver. Hij werd zondag bij gestaan door Robin Leideman die zijn dag ook begon met een 800 meter vrije slag. Hij zwom deze afstand voor het eerst op lange baan en deed dit met een 6e plek prima. Even later dook hij het water in voor de 400 meter wisselslag. Hij bleef slechts één seconde boven zijn beste tijd gezwommen op een korte baan, een geweldige prestatie. Helaas greep hij met een 4e plek net naast het podium. Jasmijn Plas zwom voor de 2e keer dit weekend een 1500 meter vrije slag op lange baan. De eindigde net iets boven haar persoonlijk record, maar werd wel prima 8e van de regio Overijssel/Gelderland.

Foto: Robin, Jelle, Hillet en Jasmijn