Jelle Dekker schittert op NK

Afgelopen weekend stond voor Jelle Dekker van zwemvereniging De Grunte zijn laatste jeugd NK op het programma. Volgend jaar zal hij onder de senioren vallen. Dekker, die een geweldig seizoen neer heeft gezet met vele mooie prestaties, liet zijn beste wedstrijd van het jaar zien.

Hij begon donderdag met een 100 meter rugcrawl. Hij dook een ruime seconde onder zijn beste tijd en door in de top-10 de eindigen plaatste hij zich daarmee voor de finale in de middag.

In de middag ging het van een 1.02.73 seconden naar 1.02.08 en eindigde hij op een geweldige 7e plek van Nederland!

Zaterdag stonden de sprintafstanden op het programma. Dat hij de 50 meter vrije slag mocht zwemmen, was een cadeautje. Hij mocht als reserve plaatsnemen op een lege baan. Hij kon nét niet zijn PR zwemmen en werd 25e. Daarna kwam zijn favoriete slag weer, de rugcrawl. Ook hier eindigde hij met 28.99 net iets boven zijn PR maar wist hij zich wel als 10e te plaatsen voor de finale.

In de finale scherpte hij zijn beste tijd wel aan met 28.45, en werd Jelle uiteindelijk 8e!
Zondag sprong Dekker in het water voor zijn laatste, en tevens langste afstand; de 200 meter rugcrawl. Verrassend wist hij ook hier zich te plaatsen voor de finale! Het werd een kleine PR. In de middag ging het een stuk harder en zwom hij 1,5 seconden pr en eindigde hij met een 9e plaats.