Jelle Dekker Overijssels Kampioen

Afgelopen twee weekenden stonden de Overijsselse zwemkampioenschappen op het programma. De Grunte nam deel met 12 deelnemers. Alle afstanden kwamen aan bod. Merendeel van de afstanden eindigden voor De Grunte in een persoonlijk records. Er werd zelfs 9 keer het podium behaald.

Vince van der Pal zwom de sterren van de hemel. Hij mocht 7 keer aan de start verschijnen, en ook 7 keer kwamen er dikke PR’s op de klokken. Voorafgaand stond hij rond de top-10 geplaatst. Elke afstand steeg hij in de ranglijst. Op de 50 meter schoolslag en 50 meter borstcrawl wist hij met 4e plaatsen zeer dicht bij het podium te komen. Vooral de 27.86 seconden op de borstcrawl was van grote klasse.

Kim Bakker en Lotte Aufderhaar debuteerde tijdens deze kampioenschap. Lotte mocht starten op de 100 en 200 meter borstcrawl, beide afstanden eindigden in keurige PR’s. Kim Bakker mocht starten op de 50, 100 en 200 meter schoolslag. Ook zij zwom alle afstanden naar PR’s. Kim wist zelfs twee keer een podiumplaats te bemachtigen. Ze werd knap 3e op zowel de 50 als de 100 meter.

Jelle Dekker zwemt dit jaar voor het eerst mee met de senioren. Dat betekend meer concurrentie. Ondanks dat wist hij toch maar liefst 6 keer in de top-3 te eindigen. Hij werd 3e op de 50 meter borstcrawl, 100 en 200 meter rugcrawl, 2e op de 200 en 400 meter vrije slag en zelfs Overijssels kampioen op de 50 meter rugcrawl.

De laatste podiumplaats werd behaald door Robin Leideman. Hij zwom de 400 meter vrije slag in 4.32.80 wat voor hem verdienstelijk het brons opleverde.

Melissa de Lang mocht alle vier de dagen ook meerdere malen de startblokken beklimmen. Ze zwemt in de categorie senioren en zette daar mooie tijden neer. Vooral de 1.04.09 op de 100 vrij was een goede prestatie. Ze wist op de 50 meter schoolslag zelfs knap als 6e te eindigen. Op die laatste afstand zwom ook Lianne Plas erg goed, ze haalde op een 50 meter 2 seconden van haar beste tijd af. Ook op de 200 meter vrije slag wist ze een PR te behalen. Laura Dekker en Rosalie ter Buurkes kwamen ieder 2 maal aan de start. Voor Laura was er een PR op de 50 meter vrije slag, ze eindigde nog net boven de 29 seconden.