Jelle Dekker Overijssels kampioen

Afgelopen weekend stond het 1e en 2e deel van de Overijsselse korte baan kampioenschappen 2017 op het programma. De kampioenschappen werden in Nijverdal georganiseerd. Ondanks de weersomstandigheden ging de wedstrijd toch door.

De Grunte nam met een kleine ploeg van 6 zwemmers deel. Jelle Dekker was de 1e Gruntenaar die aan de start mocht verschijnen. Hij zwom de 400 meter vrije slag. Een PR van een seconde zorgde voor een keurige 2e plaats. Kort daarna kwam Robin Leideman. Helaas geen PR, hij werd 4e. Voor de pauze zwom Robin de 200 schoolslag. Hier zat hij meer in het ritme. Hij eindigde net boven zijn beste tijd en werd 5e. Lianne Plas kwam aan de start op de 200 meter vrije slag. De 1e 100 meter startte ze goed, ze kon helaas het tempo in de 2e deel niet volhouden en eindigde net boven haar beste tijd. Na de pauze was het de beurt aan Kim Leideman en Chantal Meyerink. Zij kwamen uit op de 100 meter schoolslag. Voor Kim werd het bij de junioren 2 een 8e plek in een tijd van 1.28.74. Chantal werd met een tijd van 1.16.89 3e bij de senioren.

Dekker had zijn zinnen gezet op de 100 meter rugcrawl. Hij stond al knap als 1e genoteerd in het programma. Hij wist dit sterk vast te houden en met een tijd wederom onder de minuut mocht hij verdienstelijk het goud in ontvangst nemen.

Zondag startte Robin sterk. Hij werd knap 2e op de 100 meter vrije slag. Jelle Dekker kwam slechts 11 hondersten tekort voor het goud. Ook hij greep prima naar het zilver. Op de 200 meter rugcrawl werd het brons voor Dekker en zwom Leideman naar een mooie PR. Leideman zette de stijgende lijn voort en kwam steeds beter in het wedstrijdritme. Hij noteerde daarna een dikke PR op de 100 meter vlinderslag en werd 6e. De 50 meter rugcrawl was het Jelle die weer zwom naar het podium, het werd zilver in een tijd van 28.18 seconden. Tot slot stond de 50 meter schoolslag op het programma. Hier had De Grunte 4 deelnemers. Kim Leideman zwom naar een uitstekende tijd, en dook voor het eerst onder de 40 seconden met 39.97. Ze werd 8e. Lianne Plas zwom naar 39.09 en werd in haar leeftijdsgroep 6e. Melissa de Lang door voor het eerst knap onder de 38 seconden, ze werd 12e. Chantal zwom naar 35.42 en werd 5e. In totaal staat de medailleteller nu op 7. Volgende week wordt deel 3 en 4 van dit kampioenschap gezwommen.

Auteur: Chantal Meyerink