Ian van der Pal verbluffend op vlinderslag

Afgelopen zaterdag werd er in het thuisbad een minioren/junioren wedstrijd georganiseerd. 19 gemotiveerde zwemmers van De Grunte namen deel.

Junioren

Er werd gestart met het zwaarste onderdeel, de 400 meter wisselslag. Jasmijn Plas, Laura Dekker, Eline Pullen en Alyssa Eilander waagden zich voor het eerst in hun zwemcarrière aan deze afstand en deden dit prima. Jasmijn wist zelfs 4e te worden. Alyssa Eilander wist met haar tussentijd op deze afstand, de 100 meter vlinderslag zelfs de grootse verbetering van de dag op haar naam te zetten! Ze verbeterde haar tijd met maar liefst 143%. Marit van Dalen en Lieke Reinders zwommen voor het eerst de 200 meter rugcrawl. Nadien zwommen alle dames van deze leeftijdscategorie de 50 meter vlinder. Ze wisten allen hun PR te verbeteren.

Bij de jongens kwamen Daan Tangenberg, Stan Minke, Nathanael Mulder, Ian en Vince van der Pal aan de start voor de 200 meter rugcrawl. Alleen Ian had deze afstand eerder gezwommen, hij wist zijn tijd flink te verbeteren en kon daarmee verdienstelijk het brons ophalen. Ook deze jongens winsten allen hun beste tijd te verbeteren op de 50 meter vlinderslag. Nathanael en Vince wisten voor het eerst onder de 40 seconden te duiken. Ian van der Pal zette de meest verbazende tijd van de dag op zijn naam. Een prachtige tijd van 33.86 seconden zorgde wederom voor het brons.

Minioren

Bij de minioren wist Lotte Aufderhaar naar het hoogste podium te zwemmen. Ze verbeterde haar 200 wisselslag tijd van twee weken geleden en mocht het goud in ontvangst nemen. Op dezelfde afstand werd Lienke Pouwels knap 3e. Eva Havelaar greep net naast het podium, ze kwam 18 honderdsten van een seconde tekort. Kim Bakker wist haar PR met maar liefst 21 seconden te verbeteren. Op de 100 meter rugcrawl wisten alle dames hun PR aan te scherpen en datzelfde gold voor de 100 vrije slag, waar ook Anouk ter Horst haar tijd wist te verbeteren. De dames werden keurig 2e op de estafette 4 x 50 wisselslag.

Bij de jongens zwom Tom Schotkamp voor het eerst de 200 meter wisselslag. Met 3.46.86 werd hij 6e. Luuk Tangenberg en Rens Minke zwommen de 200 vrije slag en 100 schoolslag. Luuk wist maar liefst 20 seconden van zijn beste 200 vrije slag tijd af te zwemmen. Rens werd op de schoolslag met een mooie PR keurig 3e.