Herfstweer getrotseerd door 104 zwemmers tijdens de Vechtrace

Hardenberg – Het moest een zonnige zomeractiviteit worden, De Grunte Waterpolo & Velt en Vechtrace 2012. Helaas had moeder natuur zaterdag andere plannen. In aanloop naar de wedstrijddag melden al enkele waterpoloteams af, waardoor het waterpolotoernooi niet door kon gaan.

Waarschijnlijk herinneren de afgemelde teams zich de eveneens koude en natte omstandigheden van vorig jaar. Gelukkig zijn de Poloërs van de thuisploeg uit robuuster hout gesneden. De beide herenteams van De Grunte speelde namelijk onderling een mooie vriendschappelijke pot, toernooi of geen toernooi. Een vriendschappelijke pot zonder winnaar, want niemand hield de score bij.

Ook de Vechtrace kende beduidend minder zwemmers dan de 147 van vorig jaar. Ook hier leek het slechte weer enkele mensen thuis te houden. Maar ondanks de ongunstige omstandigheden waren er nog 104 zwemmers over die het Vechtwater van 19 graden durfden te trotseren.

Er werden diverse afstanden gezwommen; van 100 tot 1.500 meter. Van de haven tot net voorbij de Amaliabrug is 250 meter. Bij de langere afstanden dient daar gekeerd te worden. Dat is spannender voor de kijkers en veiliger en overzichtelijker voor de organisatie. Langs de waterkant kijken acht vrijwilligers of de zwemmers hun hoofd boven water kunnen houden.

De winnaars van de dag zijn: Myrthe Meier op de 500 meter, Jelle Dekker op de 100 meter, Arjan Prins op de 1500 meter en Ruben Schepers op de 250 meter. Op het slotnummer, de kilometer, Was Sander Zoer het sterkst.

Misschien ziet de wedstrijd er volgend jaar anders uit. De wandelpromenade is inmiddels namelijk af en dat biedt de mogelijkheid verder te zwemmen.

Auteur: Frank Meier