Heren De Grunte kampioen na overtuigende overwinning

Met een 11-4 overwinning is het officieel: het tweede waterpolo heren team van Z.P.V. de Grunte is kampioen! Lang werd uitgekeken naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag: winnen of gelijkspel was immers voldoende voor het kampioenschap. En de glansrijke overwinning op De IJsselmeeuwen (Zutphen) was dan ook de kers op de taart.

De waterpolowedstrijd van afgelopen zaterdag in zwembad De Slag in Hardenberg was anders dan anderen. Spandoeken rondom het wedstrijdbad, een volle tribune en een gespannen maar uitgelaten sfeer. Iedereen wist, vandaag moet het gebeuren. En het gebeurde. Het tweede herenteam won overtuigend en werd kampioen, voor het eerst in tientallen jaren. Al vanaf de eerste wedstrijd dit seizoen was de ambitie van dit team duidelijk: kampioen worden. Met slechts twee niet gewonnen wedstrijden mogen de waterpoloërs zich dan ook terecht de beste van de 3e klasse-D noemen.

Na het laatste fluitsignaal klonk een minutenlang applaus vanaf de tribune, waarna de champagne ontkurkt werd. Na het maken van een teamfoto, een snelle douche vertrokken de mannen in een wagen voor een ereronde door het centrum van Hardenberg. Eenmaal terug bij zwembad de Slag werd het feest voortgezet, samen met andere leden en supporters van de vereniging.

Het waterpoloseizoen loopt nog tot en met eind deze maand. En met het kampioenschap van de heren2 is de spanning nog niet weg uit zwembad De Slag. Ook het eerste herenteam kan nog kampioen worden. Voor dit team blijft het spannend tot de laatste wedstrijd, voor de heren1 wordt die wedstrijd aanstaande zaterdag gespeeld. Waterpolovereniging De Grunte is nog altijd een groeivereniging. Op dit moment telt de waterpolotak van De Grunte bijna 100 leden. Zij zijn verdeeld over dames, heren en jeugdteams.