Heren 1 ZPV De Grunte wint met ruime cijfers van EZC 2

Zaterdag 3 november stond er voor het Heren 1 team van ZPV De Grunte een uitwedstrijd naar Enschede op het programma. Het 2e team van EZC Enschede was de tegenstander van de Hardenbergse formatie.

Er werd vooraf bij de teambespreking besloten dat er direct strakke pressing gespeeld zou worden om zo de Enschedeërs onder druk te zetten en geen kans te geven het spel te maken. Deze tactiek leek in het begin goed uit te pakken. Al na 47 seconden in de eerste periode was het Wilmer Kamp die de score opende. Hij liet bij een mooi schot de keeper kansloos, 0-1. 18 seconden later was het Wouter Scholten die hoog boven de tegenstander uit kwam en daardoor een hoge pass van achteruit subtiel de kruising kon intikken. De daarop volgende minuten was het Niek Wesselink die 2 maal doel trof door sterk midvoor werk. Een manmeer situatie voor Enschede na uitsluiting van dezelfde Niek Wesselink werd niet benut door de mannen van EZC. Zo bleef de stand 0-4 in het voordeel van De Grunte. Met nog 16 seconden te spelen in de 1e periode was het Alwin Huisken die de stand naar 0-5 bracht.

Na de onderbreking gingen de mannen van De Grunte door waar ze mee geëindigd waren. De score werd snel opgevoerd naar 0-8. Het was Wouter Scholten die uit een manmeer situatie wist te scoren, 0-5. Martijn Breukelman zette de zesde treffer op zijn naam, een hard schot van afstand in de kruising was onhoudbaar voor de keeper. Het laatste doelpunt deze periode was voor EZC. Nadat Niek Wesselink voor de 0-8 had gezorgd, was het EZC die de hatelijke nul van het score bord haalde. 1-8.

De derde periode hielden de teams elkaar meer in evenwicht. De Grunte leek even op adem te moeten komen na 2 periodes actieve pressing. EZC was echter niet bij machte om het spel naar hun hand te zetten. Mede daardoor was het voor de Hardenbergse heren mogelijk om de voorsprong zelfs nog wat te uit te bouwen. Niek Wesselink en Wouter Scholten brachten de stand van 1-10 op het scorebord.

Voor het begin van de 4e en laatste periode werd besloten om wat verder terug te zakken in de verdediging en dan met snelle counters uit te breken en zo de scoren nog wat op te voeren met oog op het doelsaldo. Dit leek echter makkelijker gezegd dan gedaan. De duels werden wat minder vriendelijk en deze periode werd dan ook 4 keer een U20 uitgedeeld. EZC wist na een uitsluiting het doel te treffen. Stand 2-10. Het waren echter de Hardenbergers die de laatste score voor hun rekening mochten nemen. Rick Edelijn gooide de bal hard tegen de touwen en zo werd de eindstand op 2-11 gezet.

Een verdiende en duidelijke overwinning voor het eerste team van ZPV De Grunte. De heren staan nu op een 6e plaats in de competitie met 1 punt achterstand op de nummer 5, ZVV Vaassen. Deze heeft echter een wedstrijd meer gespeeld en zijn de volgende tegenstander van De Grunte 1.

Auteur: Alwin Huisken