Heren 1 van De Grunte redt de eer van de waterpoloafdeling

10-11-2012 traden alle drie de waterpoloteams van De Grunte aan voor hun thuiswedstrijd in zwembad de Marsch. De jeugd was een maat te klein voor hun tegenstander, EZC JC uit Enschede, en verloor met 3-15. De Heren 2 verloor na een spannende wedstrijd nipt met 4-5 van WPSG WZC de IJsel 1, en de Heren 1 trok de overwinning in de laatste acht seconden naar zich toe en won met 6-5 van ZVV 1 uit Vaassen.

Gezien de ranke twaalfkoppige tegenstander van de Heren 1, leek het naast waterpolo ook een zwemwedstrijd te worden. De orders van coach Peter Nillesen waren dan ook duidelijk: de tegenstander op negen meter voor de goal ‘vast’ leggen, waardoor ze niet in de gelegenheid zouden zijn om de bal in alle rust rond te spelen. In de aanval moest er rustig opgebouwd worden, waardoor er geen onnodige energie verspild werd. Daarnaast moesten de Hardenbergse heren oppassen voor de wispelturige scheidsrechters.

Dit laatste leidde als snel tot een uitsluiting van 20 seconden voor één van De Grunte spelers, waardoor de tegenstander op voorsprong wist te komen. Later in de periode wist Niek Wesselink op de mid-voor positie, na knap wegdraaien van zijn verdediger, de 1-1 aan te tekenen. Door slordige passing wist De Grunte een man-meer-situatie niet te benutten en er werd een penalty op knullige wijze gemist. Gelukkig wist de tegenstander hier geen voordeel uit te halen, waardoor de stand gelijk bleef.

De tweede periode zat vol kansen en enkele uitsluitingen voor beide teams, maar alleen ZVV wist een doelpunt te maken waardoor het 1-2 stond.

In het derde part kwam De Grunte verder achter te staan na het benutten van een man-meer-situatie door de tegenstander. Kort daarna wist Niek Wesselink de bal buiten het bereik van de keeper op het water te plaatsen, waarna de bal rustig het doel in dreef. Na een break werd er een doelpunt tegen gescoord en vlak voor het einde van de periode wist Niek Wesselink wederom het net te vinden met een strakke bal in de kruising. Tussenstand: 3-4.

In de vierde periode kreeg de tegenstander een strafworp, maar de bal ging hard naast het doel. De schutter was natuurlijk afgeschrikt door de intimiderende aanwezigheid van Grunte-keeper Mathieu Meerlo, wie de hele avond al goede reflexen liet zien. Even later wist Jeroen Koole met een hard schot zijn eerste doelpunt in dienst van de Heren 1 van De Grunte te maken en de stand op 4-4 te brengen. 20 seconden later was het Rick Edelijn wie De Grunte voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong zette. Met nog 24 seconden op de klok wist de tegenstander 5-5 te maken, en amper twaalf seconden later werd de doelpuntenmaker van ZVV met een overtreding het water uit gestuurd. Martijn Breukelman scoorde, met nog acht seconden op de klok, het winnende doelpunt voor De Grunte door de bal snoeihard over het hoofd van de keeper en via de onderkant van de lat in het net te gooien.

Ondanks enkele slordigheden en dankzij de alleraardigste verdediging van De Grunte en een sterke laatste periode, is de vierde wedstrijd op rij gewonnen. Volgende week staat voor De Grunte 1 een trip naar Lelystad op het programma, waar zij de succesreeks zullen proberen voort te zetten tegen De Houtrib 2.