Heren 1 De Grunte verliezen de uitwedstrijd tegen de Houtrib 2

Op zaterdag 17 november stond de uitwedstrijd tegen de mannen van de Houtrib 2 op het programma. Een late uitwedstrijd in Lelystad. Om 21.25 gingen de mannen van De Grunte 1 de strijd aan om als doel de drie punten mee te nemen naar Hardenberg.

In de 1e periode heerste er rust bij De Grunte. De bal werd goed rondgespeeld en goed geplaatst op de midvoor Niek Wesselink. Hij rondde netjes af op goal, 0-1 de stand. De mannen van de Houtrib wisten echter na een minuut de gelijkmaker binnen te tikken. Kansen waren er voor De Grunte maar werden niet afgemaakt. Hierdoor was de ruststand na de 1e periode 1-1. Tijdens de rust werd er afgesproken strak te blijven verdedigen en bij balbezit snel uit te breken. De kansen lagen er op de uitbraak met snelle mannen als Wouter Scholten en Rick Edelijn. Kansen waren er wel degelijk maar het was de Houtrib die toesloeg. Zij liepen uit tot 4-1.

Om nog in de wedstrijd te blijven was het in de 3e periode van groot belang niets meer weg te geven achterin en de kansen voorin af te maken. Binnen een minuut kreeg De Grunte een man-meer situatie. Bij het uitspelen van deze situatie maakte de Houtrib nogmaals een zware overtreding en was een strafworp voor De Grunte een feit. De keeper zat in de goede hoek en pareerde de inzet. Via de uitbraak wist de Houtrib zelfs uit te lopen naar 5-1. Gelukkig was voor De Grunte Niek Wesselink goed voor twee doelpunten waardoor de stand teruggebracht werd tot 5-3. De Houtrib kreeg echter nog een man-meer situatie na een discutabele beslissing van de scheidsrechter. Gedacht werd aan een zware overtreding aan de kant van de Houtrib. Echter wist de Houtrib van dit buitenkansje geen gebruik te maken en zo eindigde de 3e periode in 5-3.

De laatste periode was het alles of niets voor De Grunte. De stand was teruggebracht tot twee doelpunten verschil en de kansenverhouding in het voordeel. Een gelijke stand of voorsprong bleef echter uit. Vier man-meer situaties in het voordeel van de Houtrib brachten de eindstand tot 9-4. Een ongelukkige, laatste periode waar voorafgaand meer in gezeten had. Aanstaande zaterdag spelen zowel de heren 1 als de heren 2 een thuiswedstrijd. Voor de jeugd staat er een uitwedstrijd tegen de Mors in Rijssen op het programma.

Auteur: Mathieu Meerlo