Gruntezwemmers presteren tijdens Overijsselse Kampioenschappen

Afgelopen zaterdag werden de snelsten minioren van Overijssel uitgenodigd om met elkaar te strijd aan te gaan op de sprintafstanden. Elf zwemmers van De Grunte mochten de startblokken in Hengelo beklimmen.

Voor de oudste dames geboren in 2004 was dit geen onbekende wedstrijd. Ismay Lichtendonk, Aleid te Velthuis en Kim Leideman en Ruth Hilgen kwamen meerdere malen aan de start. Alle dames brachten persoonlijk records op de boeken. Ismay Lichtendonk mocht na haar races twee maal zilver ophalen op de 50m schoolslag en 50m rugcrawl en brons lag klaar op de 50m vrije slag. De tweelingbroertjes Daan en Lars van Ginkel hadden zich weten te plaatsen op de 50m schoolslag. Daan zwom een persoonlijk record en werd 18e. Lars werd 23e. Vince van der Pal is een jaar jonger en mocht op alle slagen starten en bracht ook alle afstanden af in een persoonlijk record. Hij werd 19e op de 50m schoolslag. Eline Pullen zwom de 50m rugcrawl en 50m schoolslag. Ook zij noteerde uitstekende tijden en verbeterde haar beste tijd. Voor Roxan Wind en Laura Pullen was dit de eerste Overijsselse Kampioenschap. Deelname was al knap. Ze wisten geen persoonlijk record te zwemmen maar kunnen tevreden terug kijken. De jongste deelnemer, Leyona Lichtendonk wist zich als 7 jarige bij de oudere leeftijdscategorie te plaatsen wat al een prestatie op zich is. Daarbij kwam ook nog een mooie persoonlijk record op de 50m rug uit en een prima 15e plek op de 50m schoolslag.

In Vriezenveen werd een limietwedstrijd georganiseerd voor de oudere zwemmers. Er werd wederom prima gezwommen. Maar liefst 42 persoonlijk records konden er genoteerd worden waaronder flinke uitschieters.

Tim van de Berg bracht het grootste persoonlijk record van de dag op zijn naam. Op de 50m schoolslag zwom hij naar een nieuwe tijd van 43.02 seconden. Ook waren er op de schoolslag mooie tijden voor Lyanne Eilander en doken Josien Odink en Robin Leideman voor het eerst onder de 40 seconden. Jelle Dekker zwom een clubrecord op de 50m rugcrawl. De 200m vlinderslag is een van de zwaardere afstanden. Een aantal dappere Gruntezwemmers waagden zich hier zaterdag aan. Flinke verbetering deed Lotte Breukelman op deze afstand. Ze zwom maar liefst 37 seconden van haar tijd af. Chiel Bouwman zwom een mooie tijd op de 200m schoolslag, datzelfde gold ook voor Jorian Kiela waarbij hij tussendoor zelfs zijn 50 en 100m tijden verbeterde.

Tot slot zwommen de dames Ismay lichtendonk, Kim Leideman, Aleid te Velthuis en Ruth hilgen de 4x50m wisselslag estafette. De dames zetten goede individuele tijden neer wat resulteerde in een mooie tweede plaats van Overijssel!

Auteur: Chantal Meyerink