Grunte start nieuwe seizoen

Nederlandskampioen 200 vrije slag Dion Dreesens met Jesse Zweers

Afgelopen zaterdag stond de eerste limietwedstrijd voor zwemvereniging De Grunte uit Hardenberg op het programma. Er werd gezwommen in Rijssen. Voor de zwemmers was het een mooie test om te kijken in hoeverre de conditie na de zomervakantie weer terug gekeerd is.

Er werd redelijk gezwommen. Een aantal zwemmers realiseerden mooie nieuwe persoonlijk records en bij sommigen vielen de tijden tegen. Melissa de Lange zwom op de 50 vrije slag de grootste verbetering. Haar nieuwe tijd is 32.89 seconden. In totaal werden er 20 persoonlijke records gezwommen. Alle uitslagen kunt u hier vinden.

Nationale speedodag

Jesse Zweers had die dag wat anders op het programma. De beste 30 zwemmers per leeftijdscategorie werden door de KNZB uitgenodigd voor de Nationale speedo dag in Arnhem. Jesse was daar één van. Het werd een leerzaam programma met spelelementen, zwemtraining van Nederlans Kampioen Sebastiaan Verschuren, een meet & greet van de rugslagspecialist Bastiaan Lijesen en borstcrawlspecialist Dion Dreesens, en een landtraining. Ook voor de ouders en trainer was er een verzorgd dagprogramma georganiseerd. Ten slot werd er onder de 150 zwemmers een startanalyse in het Pieter van den Hoogenband zwembad verloot, waar Jesse Zweers de gelukkige was die deze mooie prijs in ontvangst mocht nemen.

Auteur: Chantal Meyerink