Goede start van De Grunte

Afgelopen zaterdag stonden de eerste wedstrijden van het nieuwe seizoen op het programma voor de zwemvereniging uit Hardenberg. Amper een paar weken zijn de zwemmers weer in training. Dat er veel persoonlijke records behaald werden, werd vooraf totaal niet verwacht.

Markelo

In Markelo kwamen 17 minioren en junioren zwemmers 26 keer aan de start, daarvan werden er maar liefst 22 PR’s gezwommen!! Een ongekende prestatie; zie de uitslagen pagina. Er stonden gelijk zware afstanden op het programma. Zo zwommen de juniorendames een 400 meter vrije slag. De juniorendames Lyanne Eilander, Laura Dekker en Jasmijn Plas zwommen naar mooie tijden en er gingen heel wat seconden van hun beste tijd af. Ook op de 50 meter eindigde alles in een verbetering. Uitschieter was Laura Dekker met een mooie tijd van 38.26. Junioren zwemmer Daan Tangenberg zwom maar liefst 21 seconden van zijn 400m vrije slag tijd af. Ook voor een aantal miniorenzwemmers stond de 400 vrije slag op het programma. Lienke Pouwels deed dat voor de eerste keer, en zwom uitstekend naar 7.10.03 seconden. Eline Pullen en Alyssa Eilander doken voor het eerst onder de 7 minuten. Op de 200 meter schoolslag was het Kim Bakker die van De Grunte het snelst was, zij dook als enige onder de 4 minuten. Niet later volgden Rosanna Hofsink, Eva Havelaar en Anouk ter Horst. Tom Schotkamp werd in zijn leeftijdsgroep 2e. Yente Hallink liet nog een mooie 50 meter rugcrawl zien en eindigde in 44.08. Tot slot werden de dames geboren in 2006, met als startzwemmer Lotte Aufderhaar keurig 1e op de 4×50 meter vrije slag. De coaches Laura en Natalie kijken tevreden terug naar deze 1e wedstrijd van het seizoen.

Dedemsvaart

In Dedemsvaart traden 5 jeugdzwemmers van De Grunte op. Doel was om in de buurt van de PR’s te komen. Dat lukte Lianne Plas prima, de 4 afstanden waren net niet goed voor PR’s, maar zat overal wel prima dicht bij haar tijden. Jolien Pouwels verbaasde zichzelf wel, zij zwom al dikke PR’s op de 50 meter schoolslag en 100 meter wisselslag. Dat beloofd wat voor dit seizoen. Broer en zus Nathanael en Michelle kwam ook niet voor niets naar Dedemsvaart. Beiden zwommen PR’s waarbij Michelle voor het eerst ruim onder de 2 minuten op de 100 meter schoolslag zwom met 1.54.36. Rosalie ter Buurkes kwam dit weekend haar eerste wedstrijd uit voor De Grunte. Ze zat dicht bij het PR tijden op de sprintafstanden. Ze wist zelfs haar beste tijd op de 50 meter rugcrawl te verbeteren. Kijk voor alle tijden op de uitslagen pagina.

Auteur: Chantal Meyerink