Goede seizoensstart voor De Grunte

Afgelopen weekend stonden er twee wedstrijden op het programma. Zaterdag reisden de jongensten zwemmers af naar Vriezenveen en vertrokken de oudsten zwemmers richting Rijssen.

Vorige week stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Hoewel er toen amper twee weken getraind was werd er boven verwachting gepresteerd. Dat deden ook een aantal zwemmers zaterdag. In Rijssen waren er problemen met het programma waardoor de zwemmers lang moesten wachten voor de start van de wedstrijd.

Kim Bakker zette de grootste verbetering van de dag op haar naam, er gingen heel wat seconden van haar beste tijd af op de 200 meter schoolslag. Met 3.32.60 werd het nét geen A-limiet voor de Overijsselse kampioenschappen. Ook op de 100 meter schoolslag zat ze er net een seconden vanaf. Ze heeft nog tot eind oktober de tijd. Wel was het zaterdag raak voor Vince van der Pal. Op de 100 meter vrije slag verbeterde hij vorige week al zijn PR, deze week ging het nog eens ruim 2 seconden sneller. Het werd een keurige 1.06.09! Ook op de 50 meter vlinderslag kwam hij knap dichtbij met 35.74. Zijn broer Ian heeft al net zo’n goeie start van het seizoen. Met 1.05.74 ging hij nog een stukje sneller op de 100 meter vrije slag, op de 50 meter dook hij voor het eerst onder de 30 seconden. De tweede A-limiet van de dag werd gezwommen door Melissa de Lang. Ze noteerde een prima 1.21.86 op de 100 meter schoolslag. Ook op de 50 meter vlinderslag zwom ze een PR. Lotte Aufderhaar en Laura Dekker kwam nog dichtbij Overijsselse limieten. Meerdere PR’s konden op naam genoteerd worden voor Eline Pullen, Cornalijn Ramaker en Daan Tangenberg.

Vijfkamp

In Vriezenveen kwam de miniorenzwemmers in actie. Voor hen was het wel de eerste wedstrijd van het seizoen en voor een aantal zelfs hun allereerste wedstrijd. Er werd prima gezwommen. De grootste verbetering kwam op naam van Suze Ekkel. Ze verbeterde ruim haar beste tijd op 50 meter rugcrawl. Knappe prestaties waren er ook van Rinse de Jonge. In een sterk deelnemersveld van 34 zwemmers wist hij op de 25 meter borstcrawl 2e te worden! De dames van 2004 ; Marle Boermans, Marinka Mulder, Lauran Koop en Isa Berends zwommen hun eerste zwemwedstrijd. Ze deden dat uitstekend met zelfs een 1e plek voor Lauran en een 2e plek voor Marinka op de 25 meter vlinderslag.

Auteur: Chantal Meyerink