Goede oogst medaille’s voor De Grunte.

Op zaterdag 11 oktober gingen een elftal zwemmers van De Grunte uit Hardenberg naar Vriezeveen voor een Swimkick zwemwedstrijd. Dit zijn wedstijden voor de jongste zwemmers.

Bij de jongste zwemmers (7 jaar) ging van start Marij Abbink op de 25 meter school en wist hierbij een tweede plek te bemachtigen. Leyona mocht hierbij uitkomen op de 50 meter school en wist hier 8 sec. van haar tijd af te zwemmen. Hiermee wist ze dan ook een eerste plek te behalen. Op die zelfde afstanden zwommen Laura Pullen en Roxan Wind naar een eerste en derde plek . Dinand zwom een mooie persoonlijk record door ruim 2 sec. van zijn tijd af te zwemmen en werd hier dan ook eerste. Daan Tangenberg behaalde een tweede plek. Bij de meisjes 9 en 10 jaar zwommen Lieke, Alyssa en Caithlynn naar respectievelijk een eerste, tweede en derde plek

Bij de 25 rugslag ging Marij van start en zwom een mooi persoonlijk record van 3 sec. en behaalde hiermee een eerste plek. Bij de 50 meter rug zwom Leyona Lichtendonk naar een eerste bij de 7 jarigen. Bij de 8 jarigen kwam Roxan en Laura Pullen aan de start en behaalden een eerste en tweede plek. Bij de jongens 9 en 10 jarigen kwamen Dinand Ophof aan de start en zwom een mooi persoonlijk record van 2 sec. De grootste verbetering was hier van Tom Schotkamp hij zwom ruim 11 sec. van zijn tijd af. Bij de meisjes 9 en 10 jaar kwam hier Caithlynn Plaggenmarsch aan de start met een flink persoonlijk record van 13 sec. en heeft dan ook een eerste plek behaald. Alyssa Eilander greep naast de prijzen, maar had wel een mooi persoonlijk record.

De wedstijd werd afgesloten met een estafette 4 keer 25 meter vrije slag en deze werd gezwommen door Daan, Lieke, Dinand en Silke. Ze behaalden op dit programme een mooie derde plek.

Auteur: Mirjam Lichtendonk