Goede competitiestart voor De Grunte

Afgelopen zaterdag werd het 1e deel van de competitiereeks gezwommen in Rijssen. Ook dit jaar neemt de selectie met 14 andere verenigingen deel in de eerste klasse. Vorig jaar kende De Grunte een matige start met een 12e plek. Dit jaar begint de club uitstekend met een 4e plaats.

Een goede sfeer en bijna een complete club waren, ondanks de ruim 3 uur durende wedstrijd, de kenmerken van deze mooie prestatie. Onder leiding van trainster Hillet Dekker werd de ene PR na de andere uit de boeken gezwommen en wist De Grunte meerdere malen een programmanummer te winnen. Uitblinkers kwamen op naam van Jelle Dekker en het mannen estafette team. Jelle zwom een geweldige 50 meter rugcrawl en zette met 26.57 een dijk van een tijd neer wat zorgde voor een nieuw clubrecord. Ook de mannen estafette 4 x 50 vrije slag ging hard. De heren Vince van der Pal, Frank Meier, Robin Leideman en Jelle kwamen tot een 1.41.98 wat ook een nieuw clubrecord opleverde. Vince was het meest blije er van af, want met zijn starttijd van 25.99 sleepte hij zijn eerste NK limiet van dit seizoen binnen.

Ook bij de dames werd er goed gezwommen. De 11 jarige Lotte Aufderhaar zwom een mooie 200 meter rugcrawl en eindigde prima onder de 3 minuten. De 15 jarigen Lyanne Eilander en Jasmijn Plas streden samen op de 200 meter vrije slag en 100 meter schoolslag, wat beide keren net de winst voor Lyanne af. Een jaar jonger is Marinka Mulder, ook zei zwom een goede 200 meter vrije slag en wist haar serie met ruime voorsprong te winnen. Het junioren estafetteteam 4 x 100 vrije slag met Alyssa Eilander, Lotte Aufderhaar, Lienke Pouwels en Eline Pullen starten vooraf niet op de snelste baan. Toch wisten ze knap ruimschoots te winnen en haalde ze ruim 10 seconden van hun inschrijftijd af.

De volgende competitieronde staat gepland op 12 januari 2019 in ons thuisbad te Hardenberg.