Eline Pullen haalt uit

In hetzelfde weekend van de regionale Lange Afstanden Zwemkampioenschappen werd in Hardenberg een limietwedstrijd georganiseerd. Tijdens een vlotte wedstrijd kwamen 26 zwemmers van De Grunte ieder 3 keer aan de start.

Eva Havelaar, Luca Aufderhaar, Walter Dijk, Ruben Dijkstra en Taco Hengstman wisten al hun gezwommen afstanden af te sluiten met mooie persoonlijke records. Taco zette daarbij de grootste verbetering van de dag op zijn naam. Hij deed dat op de 50 meter vlinderslag.

Op de 50 meters was er ook een mooie tijd voor Michelle Mulder op de vrije slag, ze dook met 37.91 flink onder de 40 seconden. Op de 100 meters waren er PR’s op de schoolslag voor Tom Schotkamp, Lyanne Eilander, Jasmijn Plas en Eline Pullen. Ook op de 400 meter vrije slagen gingen er heel wat seconden van beste tijden af. Opvallend was het sterk zwemmen van Eline, met een 5.48.04 zette ze een prachtige tijd neer. Ook Luuk Tangenberg haalde 10 seconden van zijn PR af. Alyssa Eilander deed daar met 24 seconden nog een flinke schep bovenop. Het laatste nummer 200 meter vrije slag waren de juniorenzwemmers die van zich lieten horen. Zo zwom Rens Minke voor het eerst onder de 3 minuten en deed dat flink met 2.45.98. Datzelfde gold ook voor Eva Havelaar met 2.51.67. Luca Aufderhaar zwom naar een Overijsselse A limiet met 2.41.37.