Eerste winst De Grunte in 1e klasse-duel sinds oprichting in ’68

Over ruim een jaar bestaat ZPV De Grunte uit Hardenberg een halve eeuw. Nooit eerder lukte het een waterpoloteam een duel te winnen in de eerste klasse, tot afgelopen zaterdag.
In het thuisbad “De Slag” werden de waterpoloërs van Losser 1 met dubbele cijfers verslagen door De Grunte 1, uitslag 14 – 5.

Al sinds de oprichting in 1968 wordt er fanatiek gewaterpolood bij De Grunte. Eerst vonden de wedstrijden plaats in Hoogeveen, Zwolle en Raalte en vanaf 1986 in het voormalig zwembad ‘De Marsch’. Sindsdien speelden de waterpoloërs op verschillende niveaus.

In 2002 lukte het de equipe van Heren 1 om via een promotieregeling als niet-kampioen te promoveren naar de 1e klasse. Gewonnen werd er nooit, een gelijkspel kwam er wel.

Het huidige eerste team van De Grunte werd vorig jaar in het nieuwe zwembad meteen kampioen en kwam daardoor op eigen kracht in de 1e klasse KNZB Oost. Na 3 verliezen en 3 gelijke spelen was het zaterdag tijd voor de eerste overwinning. Scoreverloop: 5-1, 6-2, 10-2, 14-5. Waarbij er een goede balans was te zien tussen het aanvallende en verdedigende spel van De Grunte. Hiermee lijkt de weg naar een stevige positie in de 1e klasse te zijn ingezet.

De Grunte 1: Henry Regeling (coach) Rik Bouwhuis, Martijn Breukelman, Rick Edelijn, Wilmer Kamp, Tim Knegtering, Mathijs Lansink, Mathieu Meerlo, Wouter Scholten, Niek Wesselink (sch), Ruud Wesselink. Gastspelers 12-11-16: Rolf Albring, Louwrens Engbersen.

Auteur: Martijn Breukelman