Eerste verlies voor de waterpoloërs De Grunte

Op zaterdag 30 september speelde De Grunte 1 een uitwedstrijd tegen De Spreng uit Brummen. In een wedstrijd waarin De Grunte niet verder kon uitlopen dan 2 doelpunten, werd in de laatste periode een achterstand opgebouwd die ze niet meer konden recht zetten. Er werd verloren met 10-6.

In het smalle, vijf banenbad van De spreng startte De Grunte voortvarend aan de wedstrijd.. Via Ruud Wesselink werd er twee keer gescoord waarvan één keer via een strafworp. In verdedigend opzicht liep het goed en werden de eerste aanvallen van de Spreng onschadelijk gemaakt. Tegen het einde van de periode, zette de Spreng wat meer aan wat resulteerde in twee doelpunten. Via een man-meer situatie wist de Spreng zelfs op voorsprong te komen. Echter bracht Martijn Breukelman, met een vlammend afstandsschot, binnen 20 seconden de stand weer op gelijke hoogte, 3-3. De Grunte loopt, net als in de eerste periode, zelfs uit naar 3-5. Wederom via Martijn Breukelman en ook Tim Knegterink. Via een man-meer situatie komt de Spreng alsnog terug op 4-5.

Het vertrouwen in een goede afloop is er bij de start van de 3e periode, wetende dat er in de voorgaande twee periodes vlot gescoord werd en De Grunte eenvoudig kon uitlopen. Helemaal wanneer Wouter Scholten via een prachtige pass van achteren van Wilmer Kamp met een mooi lobje de 4-6 scoort. In de tegenaanval word een overtreding zwaar genoeg geacht voor een strafworp en maakt de Spreng de aansluitingstreffer. Waar De Grunte in eerdere periodes eenvoudig tot scoren kwam, stonden vervolgens de paal en lat nieuwe treffers in de weg en weet de Speng zelfs op gelijke hoogte te komen.

Vlak na de start van de laatste en 4e periode krijgt ditmaal De Grunte een stafworp toegekend. Helaas staat de lat een nieuwe voorsprong in de weg. Wanneer even later de Spreng scoort na een goede counteraanval, ebt het vertrouwen in een goede afloop langzaam weg. De Grunte zet nog wel aan en krijgt enkele man-meer situaties maar deze worden goed verdedigt door de Spreng. Zij lopen zelfs uit in de aanvallen die daarop volgen. Iets wat De Grunte niet lukte over het geheel van de wedstrijd. Met een 10-6 verlies stappen de mannen het bad uit. Volgende week staat er een thuiswedstrijd op het programma. Om 19.15 wordt er aangetreden tegen de Heren 1 van De Houtrib. Toegang tot deze wedstrijd is gratis.

Auteur: Mathieu Meerloo