Druk zwemweekend voor De Grunte

Afgelopen weekend stonden de laatste 4 wedstrijden van het seizoen op het programma. Zaterdagochtend werd er gestreden om de medailles tijdens de slotzeskamp in Vroomshoop, zaterdagmiddag zwommen 4 dames van De Grunte een openwaterwedstrijd in Scheerwolde. Zondag presteerden Amy-lynn Zweers en Ismay Lichtendonk op het NK minioren te Dordrecht en werd in Lelystad de regiokampioenschappen gehouden.

16 zwemmers zwommen in het buitenbad van Vroomshoop. Met 48 starts waarvan 39 in een persoonlijk record eindigden werd er prima gezwommen. Chantal Meyerink zwom naar 3 keer goud, ook voor Robin Dekker en Josien Nieuwenhuis was er goud. 3 maal zilver ging naar Melissa de Lange, ook Lyanne Eilander, Laura Dekker en Josien zwommen naar zilver. Brons werd behaald door Naomi Habing, Anouk Odink en Jasmijn Plas. Marissa Veurink zwom het grootste pr van de dag op de 50m rugcrawl, haar nieuwe tijd wordt 43.16 seconden.

De dames Laura, Anouk, Josien en Chantal gingen zaterdagmiddag naar Scheerwolde voor hun tweede openwaterwedstrijd van het seizoen. In de prijzen vielen Josien tijdens 1km vrije slag en Chantal op de 1km schoolslag. Beide dames werden 3e.

Amy-lynn Zweers en Ismay Lichtendonk hadden zich geplaatst voor het NK minioren te Dordrecht afgelopen zondag. Amy-lynn mocht 3 keer starten. De 200m wisselslag eindigde ze 19e, de 100m rugcrawl en 100m vlinderslag werd een prima 12e plek van Nederland. Ismay Lichtendonk startte met een 100m schoolslag waar ze van plek 24 naar plek 20 zwom. Op de 100m vrije slag werd het een mooie 18e plaats. De dames kunnen tevreden terugkijken op hun uitstekende prestaties van afgelopen seizoen.

Ten slot werd in Lelystad gezwommen voor de titel regiokampioen 2014. Myrthe Meier kan deze titel op haar naam schrijven, in een nieuw persoonlijk record op de 100m vrije slag van 1.00.28 werd ze 1e. Zilver ontving ze op de 50m vrije slag en het werd brons op de 200m. Jesse Zweers zwom naar twee keer brons op de 100 en 200m rugcrawl. Maud Kuipers werd 3e op de 100m vlinderslag.

De Gruntezwemmers kunnen terugkijken op wederom weer een uitstekend zwemseizoen met als hoogtepunt het kampioenschap en de promotie naar de landelijke zwemcompetitie. Zaterdag 30 augustus staat het eerst komende wedstrijd op het programma tijdens de jaarlijkse Vechtrace in Hardenberg.

Auteur: Chantal Meyerink