Dekker 2x Nederlands Master Kampioen op de rugcrawl

4 zwemmers namens De Grunte waren aanwezig op het Master ZwemKampioenschap 2019 korte baan te Zwolle dat werd gehouden van 24 – 27 januari.

Vrijdag de 25e werd er gestart in sessie 3. Jelle Dekker, jongste deelnemer op zijn afstanden in de 20+ categorie, mocht het spits afbijten met de 200m rugcrawl. Ondanks zijn verkoudheid liet hij prachtig zwemmen zien. Hij verbeterde zijn 2 jaar oude tijd met ruim 1, 22 seconden en had hiermee, welverdiend, goud in the pocket.

Op de 50m schoolslag mocht Chantal Meijerink aan de slag. Waar tijdens het inzwemmen nog druk gewerkt is aan haar start en onderwaterfase, klopte het gewoon bij de officiële start. Ook voor haar een prachtige tijd die net iets boven haar inschrijving lag. Ze eindigde op een 5e plaats in leeftijdscategorie 25+.

Frank Meier nam deel aan de 100m vrije slag. Goed voorbereid, wist hij wat van hem verwacht werd qua opbouw van de race. Ook hij zwom “de sterren van de hemel” en eindigde 75 honderdste onder zijn inschrijftijd. In een deelnemersveld van 14 heren in categorie 30+ werd hij knap 9e.

De dag werd afgesloten met estafettes 4× 200m vrije slag. Team De Grunte was er klaar voor. Frank, Chantal, Josien Nieuwenhuis en Jelle. Om kans te maken op een podiumplaats moesten ze als eerste eindigen in hun serie. Wat een teamspirit liet het 4-tal zien. Ruim 16 seconden zwommen ze van hun inschrijftijd af en eindigden als 1e in hun serie. Dat de deelnemers in de serie opvolgend hun afstand niet zomaar cadeau gaven, werd pijnlijk duidelijk. Met trots mag het team zich 4e noemen!

26 januari mocht Jelle deelnemen op de 50m vlinderslag en 100m rugcrawl. Van de 26 deelnemers zwom Jelle naar een mooi persoonlijk record en eindigde als 5e op de vlinderslag. Als laatste mocht hij de rugcrawl zwemmen. Van de 13 deelnemers in de 20+ categorie had hij de snelste inschrijftijd. Dit gaf zeker nog geen garantie deze te behouden. Het deelnemersveld was sterk en dat maakt het ook weer mooi zwemmen. De eerste 50m ging Jelle voortvarend van start. In de laatste 25m was het incasseren, maar van de race gewonnen geven was geen sprake. Welverdiend werd hij kampioen.

We kunnen terugzien op een prachtig Master Kampioenschap, goed georganiseerd door Swol 1894. Een deelnemersveld vanaf 20+ tot 90+, allen met dezelfde verbondenheid, passie en liefde voor zwemmen!