De jeugd heeft de toekomst!

Afgelopen zaterdag, 4 november, kwamen alle waterpoloteams van De Grunte weer in actie. Waar de seniorenteams, heren 1, 2 en 3 niet wisten te winnen, wonnen alle jeugdteams wel.

De -13 mocht de middag openen in zwembad de Slag. Zij speelden tegen de leeftijdsgenoten van EZC uit Enschede. In een doelpuntrijke wedstrijd was de overwinning vrijwel geen moment in gevaar. Met 14-3 werd er overtuigend gewonnen en kreeg het aanwezige publiek mooie doelpunten te zien.

Uitslapen was er niet bij voor de -11 dit weekend. Al om 8.30 (!) moesten zij aantreden tegen VZ&PC in Vriezenveen. Daar was in de wedstrijd weinig van terug te zien want er werd goed gescoord in de eerste periode, 1-4 de voorsprong. Uiteindelijk werd er overtuigend gewonnen met 3-7 en werden de 3 punten mee terug genomen naar Hardenberg.

In de wetenschap dat alle jeugdteams hadden gewonnen, begon de -15 haar wedstrijd. De vooruitzichten waren positief want dit seizoen heeft dit team nog geen punten laten liggen! Vol vertrouwen startte de -15 maar keek het binnen enkele minuten al tegen een 0-2 achterstand aan. De achterstand werd al hoe groter en liep zelfs op tot 1-5. Tijd was er nog om de wedstrijd te doen kantelen en zo geschiedde! De -15 toonde veerkracht en komt in de laatste periode terug op gelijke hoogte, 6-6. Met nog 2,5 minuut te spelen scoort Michelle zelfs de 7-6! De laatste minuten van de wedstrijd lijken erg lang te duren maar met veel strijd en passie weet de -15, onder leiding van Sam en Sem, de overwinning over de streep te trekken.

Auteur: Mathieu Meerlo