De Grunte zwemt vijfkamp

Zaterdag 4 november werd er in het thuisbad een vijfkamp wedstrijd georganiseerd. De miniorenzwemmers van De Grunte namen deel.

Er werden weer heel wat PR’s uit de boeken gezwommen. Luuk Tangenberg zwom de grooste verbetering van de dag naar zijn naam. Hij verbeterde de 200 meter vrije slag met vele seconden. Dion Kikkert zwom voor het eerst deze afstand, met een keurige tijd nét boven de 3 minuten eindigde hij verdienstelijk als eerste. Op de schoolslag dook hij voor het eerst onder de 50 seconden. Een eerste plek was er ook voor Desirree Dresschler. In het sterke deelnemersveld van 30 zwemmers wist zij op de 25 meter schoolslag als snelst de overkant te behalen, knap gedaan! Jan Kemkes en Yara Zuidema zwommen voor het eerst 50 meters. Prima tijden kwamen hierbij op de klokken. Yara werd 5e op de 50 meter vrije slag en Jan wist zelfs als 2e te eindigen. De dames Lauran Koop, Marinka Mulder, Rosan de Leeuw, Marle Boermans zwemmen nog niet zo lang bij de selectie. Zaterdag was hun tweede wedstrijd en zwommen weer goed. Lauran wist zelfs eerste te worden op de 25 meter vlinderslag. Marinka werd tweede op de 100 meter vrije slag met een mooie tijd van 1.21.90.

Podiumplaats voor Ian van der Pal

In Zwolle werd zaterdag het tweede deel van de junioren/jeugd circuit gezwommen. Er werd gestart met 400 en 200 meters waarvoor zwemmers zich konden plaatsen voor de finaleronde. Lotte Aufderhaar, Kim Bakker en Lienke Pouwels zwommen voor het eerst de 400 meter vrije slag en deden dit prima. Ze wisten zich allen te plaatsen voor de finale. Ook Lyanne Eilander en Jolien Pouwels wisten zich met een PR op de 400 meter te plaatsen. Eva Havelaar deed dit op de 200 meter wisselslag. Ze zwom daarna voor het eerst een mooie 100 meter vlinderslag. Nathanael Mulder, Daan Tangenberg en Ian van der Pal mochten ook nogmaals aan de start verschijnen voor de finaleronde. In de finales werden er mooie PR’s gezwommen. Een zure 4e plaats waren er voor Lotte en Eva. Ian van der Pal wist in de top-3 te eindigen. Hij werd in een dikke PR 3e op de 100 meter wisselslag.

Auteur: Chantal Meyerink