De Grunte zwemt tweede ronde van KNZB-competitie

Zaterdag 11 november was de tweede competitiewedstrijd van het seizoen in de A-klasse Regio Oost in het zwembad van Nijverdal. De Grunte heeft ervaren dat de concurrentie sterk is en de ploeg is gemotiveerd. Na het inzwemmen begonnen Niek Eijsink, Joas Norden, Jan Kemkes en Abe Pasop met de 4x50m wisselslag-estafette, waar ze een goede tijd van 2:07:78 hebben gezwommen.

Bij de 200m wisselslag heren zijn veel persoonlijke records gezwommen door Tom Schotkamp, Luuk Tangenberg en Joas Norden. Bij de dames zwom Meike Hultink de 200m wisselslag ter vervanging van Amber Lenters en heeft daardoor ook haar eigen PR verbeterd. Andere zwemmers hebben hun PR’s ook weten aan te scherpen, waaronder Rinse de Jonge, Gwen Schuur, Ilse Eijsink en Jan Kemkes bij de 200m vrije slag.

Bij de 400m vrije slag zijn er een paar goede PR’s gezwommen. Bij de junioren kwam Hidde De Jonge op een nieuwe tijd van 6:10:11 uit en Liz Wiersma met een persoonlijk record van 6:26:56. De beste prestatie kwam van Abe Pasop, die op de 400m vrije slag op de eerste plek kwam met een uitstekend PR van 5:29:85. Hij liet zijn goede vorm en inzet ook zien op de 100m vlinderslag, waarin hij wederom met een PR op de eerste plek kwam in een tijd van 1:22:74. Meerdere zwemmers, waaronder Annemiek Back, leverden goede prestaties met mooie tijden. Bouke Jansen heeft zijn PR’s ook flink aangescherpt bij de 100m vlinderslag met 1:38:22 en bij de 200m vrije slag met 2:54:47.

Jongste zwemmer Anna Jansen heeft voor het eerst de 400m vrije slag en 100m vlinder gezwommen met goede tijden, een hele prestatie!

Bij 200m schoolslag finishte Tom in een mooie tijd onder de drie minuten en Luuk passeerde als startzwemmer van de estafetteploeg op de 4x100m vrije slag voor het eerst de voor zwemmers belangrijke grens van 1 minuut met 0:59:66. De wedstrijd werd afgesloten met het estafettenummer dames 4x200m vrije slag, waarbij Eva Havelaar, Meike Hultink, Eline Pullen en Lotte Aufderhaar hun tijd wisten te verbeteren.

Bij de wedstrijd werden ook twee officials beoordeeld en behaalden Rianne Timmer en Remon de Jonge hun bevoegdheid KNZB-tijdwaarnemer 3, waarmee ze van harte werden gefeliciteerd. Officials zijn onmisbaar bij de wedstrijden om de tijden te registreren en de wedstrijd te kunnen houden. Het was een geslaagde competitieronde met mooie PR’s en een goede afsluiter voor trainer Arno Eilander.

Auteur: Eva Havelaar