De Grunte zwemt Swimkick te Rijssen

8 miniorenzwemmers van De Grunte namen afgelopen zaterdag deel aan de 3e Swimkick ronde in Rijssen. Onder de gezellige sfeer zwom de groep naar goede prestaties.

Fabiënne Fransen noteerde de grootste verbetering van de dag op haar naam. Niet alleen gingen er heel wat seconden van de vrije slag af, ook zwom ze naar een dik PR op de 25 meter rugcrawl. Ze werd op beide afstanden keurig beloond met een 3e plek. Ook Elina Hendriks liet twee mooie PR’s noteren. Ze werd 3e op de schoolslag en zelfs 2e op de borstcrawl. Zilver en brons was er ook voor Ruben Dijkstra. Hij zwom op beide afstanden net iets boven zijn beste tijden. Walter Dijkstra liet goed zwemmen zien op de rugcrawl, hij ging op de 50 meter voor het eerst onder de 50 seconden. Hij greep zaterdag net naast de prijzen met een 4e plek. Marij Abbink zette de stopwatch op de 50 vrije slag stil op 41.90 seconden, dat betekende een prima persoonlijk record. Ze werd 6e. Ook Roos Jongsma zwom op deze afstand een PR. Jasper Dijkstra ging hard op de schoolslag, in een dik PR mocht hij op deze afstand het brons ophalen. Dyon Kikkert zwom zijn 2e wedstrijd. De vorige keer liet hij al zien dat de concurrenten rekening met hem moeten houden, ook zaterdag zwom hij in een rap tempo gemakkelijk naar twee gouden medailles!

Auteur: Chantal Meyerink