De Grunte zwemt Swimkick in Dedemsvaart

Op zaterdag 30 december mochten de jongste zwemmers van De Grunte deelnemen aan de Swimkick in Dedemsvaart. Op het programma stonden 25, 50 en 100 meters. De deelname aan deze wedstrijd was niet alleen om het persoonlijk record aan te scherpen, want er werden ook medailles verdeeld. Het grootste persoonlijke record werd deze wedstrijd gezwommen door Eva Havelaar op de 100 meter vrije slag, zij zwom deze afstand in een mooie tijd van 1.55.27. Ook Marij Abbink zwom een mooi persoonlijk record op de 50 meter rugslag, zij zwom deze afstand in een tijd van 55.68. Met deze afstand was zij ook de beste van haar leeftijdscategorie en ging zij er vandoor met een gouden medaille. Daarnaast zwom Marij de 50 meter vrije slag ook in een persoonlijk record en pakte zij op deze afstand de zilveren medaille. Lotte Aufderhaar zwom op de 50 meter rugslag een mooi persoonlijk record. Zij zwom deze afstand in een tijd van 53.06. Walter Dijk zwom op de 25 meter vrije slag een persoonlijk record in een tijd van 23.46. Ruben Dijkstra zwom deze zelfde afstand in een tijd van 20.17 en werd daarmee eerste van zijn leeftijdscategorie. Ook op de 25 meter rugslag zwom Ruben een mooie tijd, namelijk 23.62 en hierdoor mocht hij een zilveren medaille meenemen. Senne Ekkel mocht het hoogste ere podium betreden door de 25 meter vrije slag te zwemmen in een tijd van 22.06. Amber Lenters zwom op de 25 meter vrije slag een tijd van 23.36 en werd hiermee derde. Tom schotkamp zwom in op de 100 meter vrije slag een persoonlijk record en werd hiermee 3e.

Aan het eind van de wedstrijd stond nog een estafette op het programma. Het team van Anouk ter Horst, Walter Dijk, Dinand Ophof en Lotte Aufderhaar gingen naar huis met de bronzen medaille. Het team van Tom Schotkamp, Ruben Dijkstra, Eva Havelaar en Luuk Tangenberg tikten eerder aan, maar werden helaas gediskwalificeerd. Het team van Senne Ekkel, Roos Jongsma, Amber Lenters en Marij Abbink zwom ook een mooie tijd.

Door technische problemen zijn er mogelijk fouten opgetreden in de uitslag van de wedstrijd. Dit stuk is geschreven naar aanleiding van de officiële uitslag.