De Grunte zwemt Swimkick

Afgelopen zaterdag namen 15 miniorenzwemmers van De Grunte deel aan de vierde ronde van de Swimkick. Dit keer stonden de schoolslag, borstcrawl en vlinderslag op het programma.

Met name op de vlinderslag was er flinke verbetering voor De Grunte zwemmers. Eva Havelaar zette het grootste persoonlijk record van de dag op haar naam. Ze verbeterde haar tijd op de 25m vlinderslag met maar liefst 16 seconden. Alyssa Eilander werd op deze afstand 2e in haar leeftijdsgroep. Hermen te Velthuis eindigde op een 3e plaats. Luuk Tangenberg pakte het goud bij de jongens geboren 2006. Dat deed ook Marit van Dalen op de dubbele afstand, Lieke Reinders werd 3e. Op de 25m schoolslag was het goed zwemmen van Anouk ter Horst, vanaf de eerste serie zwom ze keurig naar de 5e plaats. Eva mocht het brons ophalen. Luuk zwom voor het eerst de 50m, het leverde hem een keurige 2e plaats op. Laura Pullen zwom naar het goud. Marit werd derde. Ook op de borstcrawl grepen de zwemmers in de prijzenpot. Wederom mocht Eva het podium beklimmen, dit keer was het brons. Luuk zwom naar zilver, dat deed ook Marit. Daan Tangenberg en Michelle Mulder werden derde op de 50 meter. Caithlynn Plaggenmarsch werd derde op de 100 meter. Lotte Aufderhaar en Tom Schotkamp grepen net naast het podium, maar zwommen wel mooie tijden. Tot slot eindigden de drie estafettes op een prima 1e, 2e en 3e plek. Met 19 medailles en 27 persoonlijk records kunnen de miniorenzwemmers tevreden terugkijken.

Auteur: Chantal Meyerink