De Grunte zwemt sterke competitieronde

De laatste ronde van de competitie 2023-2024 stond afgelopen zaterdag op het programma. In Nijverdal kwamen 23 gemotiveerde zwemmers aan de start. De club promoveerde vorig jaar naar de A-klasse. Dit jaar staat de ploeg na drie rondes in de degradatie-zone. Doelstelling van de wedstrijd: Er alles aan doen om 3 plaatsen in de ranglijst te stijgen om zo een plek in de A-klasse te behouden. Een moeilijke klus, maar niets is onmogelijk!

De start kon niet beter. De oudgedienden Jelle Dekker, Robin Leideman en Frank Meier zwommen samen met de jeugdzwemmer Luuk Tangenberg naar een serieus mooie tijd in de 4×50 wisselslag van 1.57.11. Het betekende niet alleen de eerste plaats, maar ook een nieuw clubrecord. Daarna was het de beurt aan de dames estafette. Amber Lenters, Chantal Meijerink, Lotte Aufderhaar en Lianne Plas wisten binnen de twee minuten aan te tikken en ook zij noteerde een nieuw clubrecord!

Ook individueel werden er heel wat persoonlijke records verbroken. De jongste zwemster Fleur Brink noteerde de grootste verbetering. Op de 200 wisselslag gingen er maar liefst 14 seconden van haar oude tijd af. Anna Jansen deed daar niet veel van onder met een verbetering van 13 seconden. Joas Norden, Bouke Jansen, Eva Havelaar, Elina Hendriks, Meike Hultink, Hidde de Jonge, Abe Pasop en Gwen Schuur wisten beide gezwommen afstanden om te zetten in een PR. Meike Hultink en Abe Pasop wisten daarbij ook nog twee keer eerste te worden. Ook Luuk Tangenberg werd 1e op de 100 meter vrije slag.

Op de afsluitende 8×50 meter vrije slag wist De Grunte tweede van de zes verenigingen te worden. Al met al een sterke ronde. Of het voldoende is voor behoud in de A-klasse zal in deze dagen blijken. Het wordt nog spannend.