De Grunte zwemt sterke competitieronde

Afgelopen zaterdag stond de 1e ronde van de competitie seizoen 2022-2023 op het programma. ZPV De Grunte uit Hardenberg komt dit jaar uit in de B-klasse. Wegens een aantal ziekmeldingen kwam niet de gehele ploeg in actie, desondanks streden 20 zwemmers voor de punten.

Er werd gestart met de estafette 4×50 meter vrije slag meisjes, in een spannende strijd met Het Ravijn uit Nijverdal wist de ploeg bestaande uit Joelle van Schooten, Elina Hendriks, Gwen Schuur en Amber Lenters heel knap nipt te winnen. Die lijn met overwinningen werd keurig doorgetrokken, er werden in het programma vele eerste plaatsen bemachtigd.

Bij de senioren kwamen de zwemmers van de master afdeling in actie. Zo zorgde bij de dames Chantal Meijerink voor de overwinningen in het programma en zette bij de heren Roy Tettero mooie tijden neer voor de punten. Bij de jeugd zwom zowel Ashley Nijveld bij de dames als Tom Schotkamp bij de heren met een ruime voorsprong naar de 1e plaats op de 200 meter schoolslag. Lotte Aufderhaar en Luuk Tangenberg zetten prima tijden neer op de 50 meter rugcrawl. Bij de juniorenzwemmers wist Joas Norden verrassend de 50 meter vlinderslag te winnen en was het Amber Lenters die de punten bij de meisjes binnen sleepte. Gwen Schuur wist zowel de 50 meter vlinderslag als de 100 meter rugcrawl winnend af te sluiten. Bouke Jansen, Abe Pasop, Meike Hultink, Elina Hendriks, Joelle van Schooten, Ilse Eissink en Rinse de Jonge wisten al mooie PR’s zo vroeg in het seizoen te noteren. Dat beloofd wat!

Tot op heden is de tussenstand van deze ronde nog niet bekend, de ploeg hoopt op een mooie top-5 notering. De volgende ronde zal gezwommen worden op zaterdag 19 november in ons thuisbad De Slag te Hardenberg.